DocRoom 2023

Ontwikkeltraject voor non-fictie ideeën.

Geplaatst op 8 mei 2023

Veel nieuwe filmmakers nemen te weinig tijd voor het grondig doorontwikkelen van een filmplan, zowel artistiek als zakelijk. Met de introductie van de Writers Rooms voor fictie en documentaire biedt CineSud makers inmiddels al jarenlang tools aan hierin stappen te zetten.

Meer informatie over DocDays 2023!

DocRoom

Elk jaar organiseert CineSud Writers Rooms. Deze Writers Room is er voor film- en AV-makers die werken vanuit een documentaire-onderwerp. Maximaal vier deelnemers krijgen de kans om in een intensieve groepscoaching onder leiding van een industry professional hun script en projectplan inhoudelijk naar een hoger niveau te brengen. Samen worden knelpunten en uitdagingen besproken en gezocht naar oplossingen.

Door dit in groepsverband te doen, leren de deelnemers van elkaar en elkaars uitdagingen en leren ze ook analytisch en doelgericht te werk te gaan. Indien in deze fase reeds voorhanden, krijgt men ook feedback op de begroting en het dekkingsplan. In de periode daarna komen de makers nog één- of tweemaal samen en bespreken ze de voortgang met elkaar en de coach. Na dit traject zijn de filmplannen verder doorontwikkeld en de kansen voor succesvolle aanvragen bij fondsen vergroot.

Praktische informatie

De DocRoom wordt georganiseerd tijdens DocDays 2023. De eerste sessie vindt plaats op zaterdag 7 oktober, 10.00-16.00 uur in Filmhuis ZICHT in Sittard. Op 25 november om 10:00 uur is er een follow-up online sessie. 

Datum: zaterdag 7 oktober, 10.00-16.00 uur

Locatie: Filmhuis ZICHT, Ligne 3, Sittard

Kosten: €100 (incl. BTW), lunch en online sessie

Hou er rekening mee dat er maar één filmmaker per project aan de coaching kan deelnemen en dat de filmplannen gedeeld worden met de overige deelnemers om zo de inhoudelijke discussie en analytische vaardigheden optimaal te stimuleren. Het is mogelijk om je mede-scenarist of bijv. regisseur mee te nemen naar de sessies, in dat geval geldt een toeslag van €60 op de vermelde prijs.

Meet the Participants 

Maak kennis met de vier deelnemers die deel zullen uitmaken van DocRoom 2023, onder begeleiding van ervaren coach, Nathalie Crum. Tijdens DocRoom zullen deze creatieve geesten de kans krijgen om intensieve groepscoaching te ervaren, waarin hun documentaire-ideeën en projectplannen verder worden ontwikkeld. Samen met Nathalie Crum en hun mededeelnemers zullen ze werken aan het versterken van hun fondsaanvragen, begrotingen en dekkingsplannen.

DocRoom biedt een unieke kans om van elkaars uitdagingen te leren, waardevolle feedback te ontvangen en analytisch en doelgericht te werken aan hun documentaireprojecten. Deze vier filmmakers zijn klaar om hun creatieve visie naar nieuwe hoogten te brengen.

Wat moet je aanleveren?

Writers Room (Fictie) & DocRoom is een format van Filmtalenthub CineSud waarin makers vrij en zonder productie-dwang film- en documentaire-ideeën kunnen doorontwikkelen.

Contact us.

Do you have any questions or just want to get in touch with us? Contact us by using the contact form below.

Contact us!