DOCvillage 2024

Ontdek onze 5-daagse residentie voor documentairemakers van de toekomst!

Geplaatst op 8 juni 2024

Wil je werken aan je idee en plan voor een korte documentaire, je cinematografische visie en signatuur (verder) ontwikkelen en je netwerk uitbreiden? Doe dan mee aan onze vijfdaagse residentie DOCvillage tijdens DOCDAYS Sittard!

Meld je aan voor DOCvillage 2024!

DOCvillage 2024

DOCvillage is een intensieve residentie van 5 dagen, ontworpen om documentairemakers te stimuleren door hun vaardigheden te verbeteren, hun projectideeën te verfijnen en het community gevoel te creëren. Door middel van interactieve (groep)sessies, praktische oefeningen en individuele coaching krijgen deelnemers de tools en het vertrouwen om hun documentaire ideeën en -visies tot leven te brengen.

Deze residentie is ideaal voor documentairemakers in verschillende stadia van ontwikkeling, van een beginnend concept tot het werken aan een project dat reeds in ontwikkeling is. Deelnemers moeten reeds minimaal één korte documentaire hebben vervaardigd, een sterke interesse hebben in non-fictie storytelling en bereid zijn om individueel en in groepsverband aan hun makers-skills te werken.

Programma

De residentie vindt plaats tussen 1 en 5 oktober in Sittard en bestaat onder meer uit coachingsessies, workshops, masterclasses en de DOC Industry Day tijdens DOCDAYS 2024. 

De coaches voor deze eerste editie van DOCvillage zijn Gouden Kalf-winnaars John Appel en Astrid Bussink. Lees via onderstaande bullets meer over de opzet, het programma en de leerdoelen van DOCvillage.

Structuur van de residentie
Beoogde resultaten van de residentie
Belangrijke data

Ik wil meedoen!

Om mee te kunnen doen aan DOCvillage vul je het formulier in via de button hieronder en upload je een pitch-file van maximaal 5 pagina's met kerninformatie over je idee/project en jezelf. Deelname staat open voor makers uit Nederland en Vlaanderen die minimaal één audiovisuele productie geregisseerd hebben.

Tijdens deze eerste editie van DOCvillage is ruimte voor maximaal 8 deelnemers. De kosten bij selectie bedragen €500 (excl. BTW) voor de eerste vier deelnemers die zich aanmelden. De overige vier betalen €600 (excl. BTW). Overnachtingen (hotel) en catering worden voorzien.

Deadline voor aanmelding: donderdag 15 augustus, 12.00 uur. Je ontvangt binnen één week na aanmelding bericht of je geselecteerd bent of niet. 

Ik wil mijn idee insturen!

Meet the coaches!

Wil je de diepere lagen van documentaires en de kunst van het creëren ervan ontdekken? Laat je inspireren en leer van onze coaches tijdens coachingsessies, workshops en masterclasses. 

Contact us.

Do you have any questions or just want to get in touch with us? Contact us by using the contact form below.

Contact us!