ShortsLab 2023

Ontwikkel- en maaktraject voor korte films van nieuwe makers.

Geplaatst op 25 juli 2022

CineSud is de enige filmhub in de Benelux die een totaalpakket aanbiedt aan makers. De basis hiervan is het reeds jarenlang succesvol opererende ShortsLab, waarbinnen makers zowel coaching als productiebudget krijgen voor een korte film.

ShortsLab 2023

Het ShortsLab is een ontwikkel- en maaktraject voor nieuwe filmmakers uit Nederland, België en Duitsland. Met nieuwe filmmakers bedoelen we makers die niet meer dan drie (professionele) producties op hun naam hebben staan. Het ShortsLab staat open voor fictie- projecten in elke vorm en stijl en in elk genre. Er worden elk jaar gemiddeld drie projecten geselecteerd die een persoonlijk en op het plan afgestemd coachingstraject doorlopen op gebied van onder meer productie & financiering, script, regie, post-productie en distributie en een bijdrage krijgen in het productiebudget van de film. Enkele succesvolle eerdere producties die binnen het CineSud ShortsLab werden gemaakt zijn Wild (Jan Verdijk), Wall#4 (Lucas Camps), Funkele (Nicole Jachmann) en Convoi Exceptionnel (Genio de Groot). 

Projecten die geselecteerd worden voor het CineSud ShortsLab doorlopen in het voorjaar een coachingstraject dat wordt afgestemd op de behoeften van de maker(s). Na de draaiperiode is er nog een coachingstraject op gebied van post-productie en distributie. De producties dienen in november van hetzelfde kalender jaar te zijn afgerond. Ze gaan vervolgens in voorpremière tijdens een speciaal evenement in Limburg. Geselecteerde makers committeren zich aan de planning en voorwaarden.

Programma

Een globale planning van het Shorts Lab vind je hieronder. Dit programma geldt voor geselecteerde deelnemers.

12 februari
3 maart
4 maart
April
Mei
Augustus/September
Oktober/November
December
09:30 tot 10:00
Kick-off Meeting Online
10:00 tot 12:30
Masterclass | Financiering & Productie Online
13:30 tot 17:00
Discussie | Projecten & Budget Online

Deelnemers & Projecten 2023

Maak kennis met de geselecteerde deelnemers voor CineSud ShortsLab 2023. Voor de 2023-editie van het ShortsLab zijn er drie projecten geselecteerd, die naast een bijdrage in het productiebudget ook coaching krijgen aangeboden. Ook zijn er twee projecten geselecteerd voor de Writer's Room sessies. 

Meet the Coaches

Ook voor ShortsLab 2023 zullen Barbara Jurgens en Loes Komen onze deelnemers coachen. Loes Komen zal de deelnemers meer vertellen over financiering en productie van korte films. Barbara zal samen met de deelnemers kijken naar de verdere ontwikkeling van hun scripts. En dit jaar voor de eerste keer zal Janneke van Heesch aansluiten als ShortsLab coach.

Neem contact met ons op.

Heb je vragen over het ShortsLab? Stuur ons dan een bericht via onderstaand contactformulier.

Deelnemers & Projecten 2022

Contact ons!

CineSud ShortsLab Projecten 

Een selectie van CineSud ShortsLab projecten van de afgelopen jaren.