Filmmaakster wekt Vierlandenpunt tot leven

Ooit gehoord van dwergstaat Moresnet?

Geplaatst op 30 maart 2017

De uit Midden-Limburg afkomstige filmmaakster en kunstenaar Luciënne Venner maakt een kunstzinnige korte film over een vrouw die een gedaanteverwisseling zal ondergaan tijdens haar reis naar vrijheid. Ze gaat op reis naar Moresnet.

Moresnet

Me and Moresnet zal eind juni in het EYE filmmuseum te zien zijn. Ook zal de film vijf dagen lang op het witte doek verschijnen tijdens de Graduation Show van de Gerrit Rietveld Academie. Me and Moresnet kan worden verwezenlijkt door middel van crowdfunding via CineCrowd. Deze arthouse film is geschreven en geregisseerd door Luciënne Venner. Venner werkt niet alleen met professionele acteurs, zoals hoofdrolspeelster Eva Bartels, maar ook met professionele dansers als Revé Terborg. Venner zelf zal ook te zien zijn in de film als het alter-ego van het hoofdpersonage.

Transformaties

Limburgs filmmaakster en kunstenares Venner is bekend van haar live optredens in de Amsterdamse Kunst scene en was o.a. ook te zien op de Rotterdam Art Week. Eveneens was zij te zien in Moskou, op de ‘Fifth Moscow Biennale of Contemporary Art’, een internationaal platform voor kunst in Rusland. Haar film ‘One at a time’ was afgelopen jaar te zien op het Film en Documentaire festival in Kassel, Duitsland.

Transformaties komen net als in haar eerdere films en optredens in verschillende lagen aan bod. Hoofdpersonage; Sophia zal een gedaantewisseling ondergaan tijdens haar reis naar vrijheid. Ze gaat op reis naar Moresnet. Deze vergeten vrijstaat Neutraal – Moresnet bestond tussen 1816 en 1918 en lag bij het huidige drielandenpunt bij Vaals, tussen Nederland, Duitsland en België. In deze metamorfose zal Sophia zich tijdelijk bevinden in het lichaam van haar alter-ego Miena. Miena is een droom van Sophia, noch werkelijkheid noch fantasie. In Me and Moresnet brengt Venner een ode aan haar oorsprong. Me and Moresnet gaat over verlangen, veranderlijkheid en vrijheid van identiteit.

CineCrowd

Om Me and Moresnet te kunnen realiseren en bij financiers en fondsen aan te tonen dat Me and Moresnet een publiek heeft, wil Venner €5.000 ophalen door middel van crowdfunding. Donateurs krijgen unieke rewards zoals o.a. een dagje op de set, of zelfs een exclusieve privé première op locatie. De campagne van Me and Moresnet loopt tot en met 13 april 2017.