Laurens Lenssen maakt Zero

Via crowdfunding kun jij hem helpen zijn project te realiseren.

Geplaatst op 25 maart 2017

De uit Swolgen afkomstige Laurens Lenssen studeert momenteel af aan de HKU in Utrecht. Voor zijn afstudeerfilm Zero zoekt hij momenteel middels crowdfunding naar wat extra financiering. “De afgelopen vier jaar heb ik me vooral gericht op script en scenario. De film die ik nu wil maken is daarom ook een project waarin al mijn fascinaties en kunsten samenkomen tot een kort verhaal.”

Zero

“Zero gaat over een 18-jarige jongen die het verlies van zijn vriendin Lilly niet kan bevatten,” vertelt de 22-jarige regisseur. “In plaats van de confrontatie aan te gaan met zijn emoties, vlucht hij weg in een fantasiewereld. In deze wereld is Zero ervan overtuigd dat een Demon genaamd Kami zijn geliefde Lilly heeft ontvoerd en hij haar nog kan redden.”

Het project kent een bijzondere vorm, waarin realiteit en fantasie door elkaar lopen. “Hierin is de realistische wereld een verbeelding van onze Westerse wereld, met een ietwat introverte jongen die zich in de laatste fase van een rouwproces bevindt. De fantasiewereld heeft een Oosterse uitstraling met bombastische kledij, zelfgemaakte maskers, droomachtige locaties en animatie-elementen.”

“De emotionele worsteling van het hoofdpersonage wordt in beide werelden op een andere wijze verbeeld. In de realistische wereld introvert en in de droomwereld extrovert. Veel inspiratie voor deze zes minuten durende korte film kwam vanuit de Japanse cultuur en animatie, waarin Goden en demonen, de natuur en emotie heel anders worden verbeeld dan in het Westen. Maar ik ben een westerse maker en dat gedeelte van mij moest ook een plaats krijgen binnen het project.”

Animatie

In de vormgeving van de film speelt animatie een belangrijke rol. “De film zal in live action geschoten worden. Er zullen echte acteurs meespelen en we zullen op locatie draaien. Echter zal er in de fantasiewereld een deel geanimeerd worden. We willen de animatie en het live action beeld met elkaar laten versmelten. Ook zullen we gebruik maken van 2D-animatie. Zo zal Zero in zijn fantasiewereld zich op een gegeven moment bevinden in een donkere stad. Deze stad zullen we niet live action schieten maar door middel van zelfgemaakte schilderijen laten zien.”