Pieter Kuijpers geëerd met Career Award

Limburgse filmmaker krijgt prijs voor zijn enorme bijdrage aan de Nederlandse film.

Geplaatst op 24 januari 2017

Cineast Pieter Kuijpers is door Shortcutz Amsterdam geëerd met de Career Award. Het is de vierde keer dat de prijs wordt uitgereikt en Kuijpers schaart zich in een illuster rijtje.

“Pieter Kuijpers inspireert filmtalent.”

Erkenning en talent

Tijdens de Annual Award Show van Shortcutz Amsterdam in filmmuseum EYE mocht regisseur, scenarist en producent Pieter Kuijpers gisteravond de Career Award in ontvangst nemen. Het platform voor onafhankelijk filmtalent zet de Tegelse filmmaker hiermee nadrukkelijk in het zonnetje. De jury roemde Kuijpers om zijn inzet voor Nederlands filmtalent.

“Ik wil graag met getalenteerde, slimme en fanatieke makers films en tv-drama maken met een uitdagende inhoud, van hoogst mogelijke kwaliteit en voor een zo groot mogelijk publiek,” vertelt Kuijpers. “Er is veel talent en er is hoge kwaliteit onder de jonge makers. Ik hoop dat ik hen kan helpen de juiste verhalen te vinden en de juiste manier om ze te vertellen.”

Eer

“Ik vind het een enorme eer om deze prijs in ontvangst te mogen nemen en in het rijtje te mogen staan van zo’n illustere voorgangers.” Eerdere winnaars van de prijs zijn George Sluizer, Jos Stelling en Rutger Hauer. Kuijpers krijgt de prijs niet lang nadat hij bekend maakte te stoppen met regisseren, om zich volledig te richten op het produceren van films en andere audiovisuele producties. Met zijn bedrijf Pupkin Film zet hij zich al jaren in voor opkomend filmtalent.

Als regisseur maakte Kuijpers onder meer Van God Los (2003), TBS (2008), Hemel op Aarde (2013) en recentelijk Riphagen (2016). Als producent was hij onder meer verantwoordelijk voor succesvolle series als Smeris, Feuten en Van God Los en unieke films zoals Bon Voyage (2011), Aanmodderfakker (2014) en Quality Time (2017).