Record voor Flikken Maastricht

Ook in elfde seizoen blijft serie mateloos populair

Geplaatst op 17 februari 2017

Wie had een jaar of tien geleden ooit kunnen bedenken dat het rechercheursduo Floris Wolfs (Victor Reinier) en Eva van Dongen (Angela Schijf) de kijker elf seizoenen lang aan de buis gekluisterd kon houden? En het wordt alleen maar erger: het onlangs afgelopen elfde seizoen is de best bekeken reeks tot dusver.

Record

Het negende seizoen was tot afgelopen week koploper in het klassement met best bekeken seizoenen van de populaire politiereeks. Toen stemden wekelijks gemiddeld 2,2 miljoen Nederlands af op Flikken Maastricht. Het onlangs afgelopen, spannende elfde seizoen deed het net iets beter: gemiddeld trok elke aflevering 2,3 miljoen kijkers.

In Flikken Maastricht volgt de kijker het wel en wee van rechercheursduo Floris Wolfs en Eva van Dongen. In september dit jaar is het precies tien jaar geleden dat de eerste aflevering van de politieserie werd uitgezonden. In 2014 won de serie de Gouden Televizier Ring. Kijkers hoeven nog niet te wanhopen: een twaalfde seizoen komt er in ieder geval zeker, al moeten de opnamen daar nog van beginnen.