Wederom drie prijzen voor CineSud Talent films

All There Is en Mijndert in de prijzen.

Geplaatst op 29 maart 2017

De CineSud Talent films Mijndert en All There Is zijn in de prijzen gevallen in India.

Op het Meliorist Film Festival in India zijn twee CineSud Talent films in de prijzen gevallen. Zowel het animatiedebuut Mijndert van Janneke Swinkels en Tim Frijsinger als de korte dialoogloze film All There Is van Jeroen Mourmans vielen in de prijzen. In de categorie ‘Foreign – Professional Short Film’ werd Mijndert gekroond tot Best Animation, All There Is ging ervandoor met de prijzen voor Best Sound (Freek Philippi) en Best Costume Design (Anne-Claire Martens).

Het Meliorist Film Festival vindt plaats in India en wil een podium bieden aan nationale en internationale filmmakers. Hiermee wil ze hen waardering en aanmoediging geven.

Mijndert

Mijndert is een korte animatiefilm van Janneke Swinkels en Tim Frijsinger, die sinds zijn debuut op het Holland Animation Film Festival in 2016 al 35 nationale en internationale festivals heeft bereikt. De film vertelt het verhaal van een jongen die voor de eerste keer de mijn in gaat. Eerder werd de film al bekroond tot beste animatiefilm tijdens het Gastro Cinema Festival in Mexico. Ook ontving Mijndert nominaties tijdens de Hsin-Yi Children’s Animation Awards, Limburg Film Festival en Euregion Film Festival.

All There Is

All There Is vertelt het verhaal van een vader en diens dochter die in een apocalyptische wereld op elkaar zijn aangewezen en bijna niks meer te eten of drinken hebben. Als bij het eten van de laatste appel een tandje uitvalt bij het meisje, probeert ze haar vader op een inventieve manier op te vrolijken. All There Is ging in augustus 2015 in premiere tijdens het San Diego Kids Film Festival en boekt sindsdien een internationale zegetocht: 50 festivalselecties, een tiental nominaties en zes prijzen, waaronder Beste Korte Film tijdens het Limburg Film Festival en de jongerenjury-prijs tijdens het Cisterna Film Festival in Italië.

CineSud Talent

Beide films komen voort uit het CineSud Talent project, waar jaarlijks nieuwe makers de kans krijgen eerste stappen te zetten in de professionele filmwereld. CineSud begeleidt de makers en zorgt ervoor dat de films wereldwijd te zien zijn. Kijk voor meer info, om het project te steunen of zelf je plan in te dienen op cinesud.nl/talent.