Miljoenenproductie De Oost filmt deels in Limburg

Heerlen en Maastricht toneel grote bioscoopfilm.

Geplaatst op 10 september 2019

Eind september vinden in Heerlen en Maastricht opnamen plaats voor de miljoenenproductie De Oost, die mede tot stand komt met steun van het Limburg Film Fonds.

De Oost

De Oost is de nieuwe speelfilm van regisseur Jim Taihuttu (Rabat, Wolf) uit Venlo. De film gaat over de Indonesische onafhankelijkheidsoorlog waarin een Nederlandse soldaat wordt uitgezonden naar Nederlands-Indië. Acteur Joes Brauers uit Bocholtz speelt eveneens een rol in film.

Cast en crew hebben inmiddels al een flinke opnameperiode achter de rug in Indonesië. Eind deze maand staan opnames gepland in Nederland, waaronder in Heerlen en Maastricht. Er worden onder meer opnamen gemaakt in de Royal bioscoop in Heerlen, waar later ook een speciale voorpremière zal plaatsvinden.

Limburg Film Fonds

De Oost komt mede tot stand met steun van het Limburg Film Fonds. De film van Jim Taihuttu was in de eerste jaargang in 2016 een van de geselecteerde projecten. Door het hoge budget van 6 miljoen euro, heeft het langer geduurd dan verwacht voor de film gedraaid kon worden. Het resultaat moet in 2020 in de bioscopen te zien zijn.