Nieuwe documentaire Ruud Lenssen naar IDFA

Wei beleeft wereldpremière en draait in competitie op het festival.

Geplaatst op 15 oktober 2019

De nieuwe documentaire Wei (internationale titel: Lost in Memories) van Ruud Lenssen is geselecteerd voor de Nederlandse competitie op het IDFA. De film is door het festival geselecteerd in de categorie ‘Beste Nederlandse Documentaire’ en moet het daar opnemen tegen tien andere genomineerden.

Wei

In de documentaire volgt Ruud twee jaar lang het leven van zijn ouders. Vader Jac lijdt aan vasculaire dementie en moeder Ria worstelt met haar rol als mantelzorger. Terwijl de ziekte voortschrijdt, komt een onvermijdelijk besluit dichterbij. Langzaam maar zeker moet vader ook zijn laatste houvast, zijn geliefde hobbywei, loslaten.

Wereldpremière

Het Internationaal Documentaire Festival Amsterdam (IDFA) is een van de grootste documentaire filmfestivals ter wereld. De 71 minuten durende productie beleeft op het Amsterdamse festival de wereldpremière. Wei kwam tot stand met steun van het Limburg Film Fonds. Vorig jaar won Ruud tevens de Pitch Contest tijdens het SHIFT Film Festival en daarmee een financiële bijdrage van CineSud in de productie.