Corona-protocol Film en AV-sector gelanceerd

Richtlijnen en voorwaarden om de film- en AV-productie weer op te starten.

Geplaatst op 19 mei 2020

De NAPA (Nederlandse Audiovisuele Producenten Alliantie) en NCP (Nederlandse Content Producenten) presenteren het Covid-19 protocol voor film en audiovisuele sector.

Corona-proof

In goede samenwerking tussen de verschillende branche- en beroepsverenigingen (waaronder DAFF, ACT, Dutch Directors Guild) is een richtlijn en een concrete toolkit geformuleerd waarbinnen producties op een veilige en verantwoorde manier van start kunnen gaan met inachtneming van de overheids- en RIVM-protocollen. Het protocol wordt onderschreven door de audiovisuele sector.

Protocol

Voor de Nederlandse audiovisuele sector is een COVID-19-protocol opgesteld, bedoeld voor iedereen die betrokken is bij de verschillende soorten audiovisuele producties. Het bevat gedragsregels en richtlijnen met betrekking tot hygiƫne, voorzorgs- en beschermingsmaatregelen. Deze hebben als doel een zo veilig mogelijke werksituatie te garanderen tijdens de COVID-19-pandemie. Het protocol is vastgesteld in overleg en met inbreng van de verschillende branche- en beroepsverenigingen en andere belanghebbende partijen.

Bekijk en download het protocol hier.

Klik hier om het protocol en toolkit met bijlagen en FAQ te bekijken/downloaden.