Quarantaine Film Stories groot succes

Meer dan 100 inzendingen uit Nederland, België en Duitsland.

Geplaatst op 4 mei 2020

Voor de filmmakers en scenarioschrijvers die thuis zitten en hun creativiteit de vrije loop willen laten, lanceerde CineSud begin april twee Quarantaine Film Stories-contests. Met de cash geldprijzen die gewonnen kunnen worden wil CineSud filmmakers financieel een steuntje in de rug geven in deze moeilijke tijden. Meer dan 100 filmmakers stuurden hun 90 second film of kort filmscript in.

Quarantaine Film Stories

Met Quarantaine Film Stories daagde CineSud filmmakers én scenaristen uit om verhalen te filmen of schrijven rondom de thema’s ‘quarantaine’ of ‘lockdown’. Voor filmmakers was er de 90 second quarantaine video-contest. Voor schrijvers was er de short quarantaine film scripts-contest. Schrijvers uit heel Nederland, België en Duitsland konden hun filmscript inzenden als dat niet langer is dan 5 pagina’s, niet meer dan twee locaties bevat en verbonden is met een van de centrale thema’s. In totaal is er €6.000 aan cash geldprijzen beschikbaar. 

Succes

Afgelopen nacht klokslag twaalf uur sloot de inzendperiode voor de filmmakers en (script)schrijvers. In totaal werden er 121 plannen ingestuurd. Hiervan waren er 51 films en 70 scripts. Het grote animo voor deze contest toont aan dat creatieve makers als geen ander in staat zijn een positieve invulling te geven aan deze moeilijke tijden en tevens dat financiële steun voor de vaak ZZP'er van essentieel belang is. 

Alle inzendingen worden beoordeeld door een professionele jury. Voor de 90 second film contest bestaat de jury uit producent Thomas Mataheru, filmprogrammeur bij Cinetree Anne Lammers en directeur van het Dutch Mountain Film Festival Toon Hezemans. De jury voor de korte filmscripts bestaat uit producent Rogier Kramer, schrijver Joyce Spijker en scenarist en creative producent Ibo Karatay. In elke categorie worden maximaal vijf winnaars gekozen. Er is €6.000 prijzengeld beschikbaar voor de winnaars, dat zij vrij in mogen zetten in deze moeilijke periode. 

De winnaars worden 18 mei bekend gemaakt. Vanaf die dag worden de ingezonden films eveneens voor een periode van 4 weken tentoongesteld via de website van CineSud.