In gesprek met Dirk Gunther Mohr

Acteur en regisseur komt met slotstuk van misdaadtrilogie.

Geplaatst op 7 april 2021

Na internationaal succes te hebben gehad met twee misdaadfilms, realiseerde Dirk Gunther Mohr zich dat een slotdeel niet uit kon blijven. Zijn verhaal over het warme familieleven binnen een koude maffiawereld, wordt afgerond met Capo di Famiglia III. De regisseur en hoofdrolspeler vertelt over zijn passieproject.

"Een trilogie over de familie la Rosa; het is een droom die uitkomt."

Kun je iets over jezelf vertellen?

"Ik ben Dirk Gunther Mohr, 39 jaar en geboren in Den Haag. Als acteur heb ik ervaring met bedrijfsfilms, commercials, series, (korte) films en zelfgeschreven films."

Waar geniet jij keer op keer van bij jouw vak? En waarom?

"Het op de set staan. Dit omdat je als acteur dan de 'vibe' van een scene en een karakter voelt. Je bent daar om iets moois te creƫren voor op het witte doek."

Kun je iets vertellen over waar je nu mee bezig bent?

"Op dit moment ben ik met het productieteam druk bezig met de pre-productie en de crowdfunding van Capo di Famiglia III. Naast dat ik het script heb geschreven, regisseer ik deze keer de film en speel ik opnieuw de hoofdrol van Vincent la Rosa.

Het project is echt mijn 'kindje'. Voordat ik het script schreef voor Capo di Famiglia deel I, leefde het idee voor de film al vijf jaar in mijn hoofd. Het idee van de koude maffiawereld aan de ene kant en aan de andere kant de warmte van het familieleven; het intrigeerde me om daar iets mee te doen.

Met een enthousiast team en een klein budget maakten we Capo di Famiglia I. Het werd een succes en het vormde de basis voor een vervolg. In 2020 verscheen Capo II. Een tour op Internationale en nationale filmfestivals leverde diverse prijzen en nominaties op.

Ik wist dat het derde deel er nu ook moest komen. Een trilogie over de familie la Rosa; het is een droom die uitkomt. Dit type film wordt niet vaak gemaakt in Nederland en dat maakt het onderscheidend. Voor deel III zijn al heel veel mooie cast- en crewleden aangehaakt, waaronder zelfs een aantal BN'ers. Ook worden we op diverse draailocaties met open armen ontvangen. Het is zo mooi om te zien hoeveel mensen open staan voor het meewerken aan zo'n project.

We hopen daarom dat het publiek het ons mede mogelijk maakt deze film te maken. We stappen allemaal in met liefde voor het filmvak en om de kijker straks te laten genieten. Met deel I t/m III heeft het publiek straks bijna drie uur aan filmmateriaal om van te genieten. We hebben alleen nog wat extra financiƫle steun nodig. Vandaar dat we voor deel III ook een crowdfunding hebben opgezet."

Wat is jouw motivatie geweest om Capo di Famiglia III te gaan maken?

"Nadat deel 1 (2017) en deel 2 (2020) waren gemaakt en succesvol zijn geweest op vooral de internationale filmfestivals, wist ik dat het verhaal nog niet af was en dat er daarom een derde en laatste deel moest komen."

Wil je Capo di Famiglia III steunen?

Steun het project op CineCrowd!

Stel je krijgt de kans je 'jongere ik' zelf advies te geven, wat zou dat zijn?

"Als je iets echt wil doen, ga er dan voor. Als kind was ik altijd al bezig met acteren maar daar heb ik verder een lange tijd niks mee gedaan. Als ik nu opnieuw mocht beginnen, had ik daar veel eerder serieus werk van gemaakt."

Welke prestatie heeft jou het meest trots gemaakt?

"Capo di Famiglia I en II. Met deel 1 hadden we een heel laag budget maar ontvingen we toch veel prijzen en mooie reacties. Met deel 2 stond de druk erop en maakten we met iets meer budget een betere film, waardoor we nog meer prijzen en nog meer mooie reacties in ontvangst mochten nemen. Bij beide films zaten veel awards en reacties bij die voor mij persoonlijk waren. Dat is voor een acteur een geweldig compliment!"

Wat mis je nog in het Nederlandse filmlandschap?

"Dat we films groener moeten gaan maken. We leven in een tijd dat we veel meer aan het klimaat moeten denken en dat er veel films worden gemaakt. Laten we die twee veel meer combineren. Dit kan door thematisch aandacht te vragen voor klimaatproblemen in een film, maar ook door bijvoorbeeld op de set vaker vegetarisch te koken."

Wat zouden regio's als bijv. Limburg, Friesland en Zeeland kunnen toevoegen aan de Nederlandse filmwereld?

"Blijf talent steunen met het maken van vooral mooie verhalen over deze regio's in de vorm van film. Limburg, Friesland en Zeeland zijn prachtige regio's en daar zijn ook genoeg mooie verhalen over te vertellen. Op deze manier zullen de regio's meer in het oog van de kijker komen."

CineSud x CineCrowd

CineSud spreekt maandelijks met makers die crowdfunden via CineCrowd. Zo brengen we nieuwe makers en publiek al in een vroeg stadium met elkaar in contact en zetten we nieuwe projecten in de schijnwerpers. Wil je ook projecten steunen van nieuwe makers? Check dan cinecrowd.com.