Nieuw in de Korte Filmcollectie in januari!

CineSud en CineTree lanceren elke maand nieuwe kortjes op het VOD-platform.

Geplaatst op 3 januari 2021

Om nieuwe makers en films uit Nederland en Europa mee te laten profiteren van de groeiende populariteit van streamingdiensten, lanceerden CineSud en Cinetree eind 2019 een video-on-demand platform voor korte films: de Korte Filmcollectie. Welke nieuwe releases brengt het nieuwe jaar ons?

When We Were Strangers (2020, Ayla Spaans, 8 minuten)

When We Were Strangers is een experimenteel liefdesverhaal waarbij de liefde langzaam verloren gaat.

Na haar afstuderen aan de Hogeschool voor de Kunsten ging Ayla Spaans aan de slag als directeur bij een reclamebureau in Amsterdam. In september 2019 debuteerde ze met haar eerste korte film When We Were Strangers op het Nederlands Film Festival. 

Het begin en het einde (2019, Wessel van Wanrooij & Sean Louw, 7 minuten)

Tijdens een ijskoude winternacht rijdt een zwangere politieagente een man aan.

Wessel van Wanrooij en Seann Louw zijn een beginnend filmmakers duo. Eerder maakten ze een korte film over een jager die God uit een boom schiet en over een bejaarde huurmoordenaar die zijn werkdag doorneemt met zijn vrouw.

Kimya (2019, Amira Duynhouwer, 9 minuten)

Een verhaal over de eerste stilte in het leven van de twaalfjarige Josephine.

Amira Duynhouwer is in 2019 van de Filmacademie afgestudeerd als scenarist, maar ontdekte tijdens het maken van Kimya dat haar passie ook ligt in het regisseren van de scripts die ze schrijft. Als je een rode draad zou moeten aanwijzen in haar werk zouden het de kleine dingen zijn die ons mensen maken.

Lippen (2020, Nicole Tegelaar, 14 minuten)

Wanneer Lily wakker wordt in een surrealistische cosmetische kliniek met andere lippen op haar gezicht, probeert ze te achterhalen wat er met haar gebeurd is. Een kleurrijke, gestileerde trip met killer lipstick.

Nicole Tegelaar groeide op in Rotterdam en studeert momenteel film aan de Koninklijke Academie voor de Schone Kunsten te Gent.

De Korte Filmcollectie!

Gratis korte films van gelauwerde makers en de meest beloftevolle talenten.

Bekijk ze hier.

(c) All visual material is used with the filmmakers' permission.