Vijf makers geselecteerd voor CineSud Zuidelijke Film Pitch 2021

5 nieuwe filmmakers maken kans op €2.000 productiebudget tijdens Euregion Film Festival.

Geplaatst op 19 juni 2021

Voor de eerste editie van de CineSud Zuidelijke Film Pitch zijn vijf makers geselecteerd.

Zuidelijke Film Pitch inclusief Pitch Training

Naast de kans hun plan te pitchen, ontvangen de geselecteerde makers Pitch Training. De training wordt verzorgd door Gwyneth Sleutel. De makers zullen nadien hun plan pitchen tegenover de jury, bestaande uit Carolijn Lilipaly (Zeeland Film Commission), Guido Franken (Limburg Film Office) en actrice Christanne de Bruijn (De Dirigent). De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de Award Show van het Zuidelijk Film Festival op zaterdag 10 juli.

Pitch selectie

De volgende makers zijn geselecteerd voor de CineSud Zuidelijke Film Pitch: 

  • Joop de Vlinderman, Jeroen Zeegers
    Joop de Vlinderman is een absurdistische korte komedie over Joop, een eenzame vlinderverzorger in de dierentuin, die wanneer hij een vlinder met een hap uit de vleugel vindt zichzelf verliest in paranoia en verdenkingen en uit zijn cocon breekt om voor zichzelf op te komen.
  • Emma, Nicole Jachmann
    Emma, een 7-jarig meisje, wil liefde kopen voor haar ouders die op het punt staan van scheiden. Ze denkt dat liefde te koop is en gaat op reis, op zoek naar een hoer.
  • Human Nature, Bart Schrijver
    Een existentiële film over hiking in de laatste echte wildernis van Europa.
  • Achter de Schermen, Daan Janssens
    Niet wetende hoe Saar, een achtentwintigjarige actrice, moet omgaan met haar depressie, lijkt de wereld om haar heen langzaam te transformeren in dat wat haar gedwongen acteerwerk enkel natuurlijker maakt en haar depressie nog beter verborgen houdt. Een filmset.
  • Magma, Luca Meisters
    De negenjarige Joy probeert haar weg te vinden in haar nieuwe pleeggezin. De omstandigheden lijken perfect, maar Joys innerlijke pijn en haar droom om bij haar broer te zijn, maken het moeilijk zich thuis te voelen.

      Benieuwd naar de winnaar?

      Kom zaterdagavond 10 juli naar het Zuidelijk Film Festival!

      Klik hier.