Ben Verbongs Toen ik je zag vanaf maart in de bioscopen

Na bijna 30 jaar eindelijk weer een Nederlandse film van de Limburgse regisseur.

Op 2 maart gaat de speelfilm Toen ik je zag van regisseur Ben Verbong groots in première door heel Nederland. De film naar het gelijknamige boek van Isa Hoes - over haar relatie met Antonie Kamerling - betekent de terugkeer van Verbong naar de Nederlandse filmwereld.

Toen ik je zag

Toen ik je zag is de verfilming van het gelijknamige boek van actrice Isa Hoes. In het boek vertelt ze over haar relatie met acteur Antonie Kamerling, die kampte met depressies en in 2010 zelfmoord pleegde. Voor de film zijn de namen van de karakters veranderd. 

Voor de buitenwereld leidt acteurskoppel Esther en Bastiaan een droomleven. Allebei razend populair, de ene na de andere rol spelend, een idyllische boerderij waar ze met hun twee kinderen wonen en nog altijd stralend verliefd. Maar er is een kant van hun leven die maar weinigen zien. Ver weg van de camera’s hebben de depressies, angsten en gekmakende onzekerheid waar Bastiaan mee kampt een steeds grotere impact op hem en hun relatie.

Verbong

De film is geregisseerd door Ben Verbong. De Tegelse filmmaker brak in de jaren tachtig door in de Nederlandse filmwereld met onder meer Het Meisje met het Rode Haar en De Schorpioen. In 1994 maakte hij zijn voorlopig laatste Nederlandse bioscoopfilm met de thriller De Flat. Daarna vertrok hij naar Duitsland, waar hij talloze films en series regisseerde. Met Toen ik je zag keert hij terug naar zijn vaderland en maakt hij wederom een film voor groot publiek. 

Toen ik je zag is vanaf 2 maart te zien in bioscopen door heel Nederland.