Boifriend geselecteerd voor de IFFR CineMart

Eerste langspeelfilm-project van Jack Goessens werd doorontwikkeld in het CineSud CareerLab.

Het speelfilmdebuut-idee Boifriend van Jack Goessens is geselecteerd voor de CineMart tijdens het Internationaal Film Festival Rotterdam. Boifriend werd dit jaar doorontwikkeld in het CineSud CareerLab. Ook won Jack november jongstleden de CineSud Royal Film Pitch met het project.

Boifriend

Boifriend gaat over Tegan. Tegan is eerstejaars studente aan een universiteit. Haar studentenleven wordt steeds moeilijker, maar ze probeert erbij te horen. Met alle vragen die ze heeft over haar seksuele geaardheid en identiteit, voelt ze zich steeds minder erbij horen. Dat manifesteert zich in storende visioenen over Dysphoria (een grotesque, feministisch versie van haarzelf) en Euphoria (een mannelijke versie van haarzelf). 

CineSud CareerLab

Het CineSud CareerLab is een op maat gemaakt mentorship-programma van 8 maanden voor makers in allerlei disciplines. Jack nam als scenarist deel met zijn project Boifriend en ontving hiervoor een trainingstraject op gebied van scenarioschrijven om toe te werken naar een eerste versie van een scenario. Dit traject werd in december van dit jaar afgerond. In november nam hij ook deel aan de CineSud Royal Film Pitch, waar de jury zijn project beloonde met de eerste prijs (een geldbedrag van €1.500).

CineMart

De CineMart is de co-productie markt van het Internationaal Film Festival Rotterdam. Hiervoor wordt jaarlijks een zorgvuldige selectie projecten geselecteerd met internationale potentie. Deze projecten worden gepresenteerd aan talloze partijen van de internationale filmindustrie. Ook ontvangen de geselecteerde makers en projecten een mentorship en zijn er vele netwerkmogelijkheden. De CineMart vindt plaats van 29 januari tot en met 1 februari.