CineSud Royal Film Pitch 2022 winnaar bekend

Jury kiest unaniem voor Jack Goessens' feature filmproject Boifriend.

CineSud Royal Film Pitch

CineSud stimuleert nieuwe filmmakers en professionals op verschillende manieren. We organiseren trainingen, Writers Rooms en bieden filmmakers tal van andere activiteiten aan. Via onze Pitch Forums kunnen we filmmakers kleine productiesubsidies aanbieden, die ze kunnen gebruiken om hun volgende projecten mee te financieren. De winnaar van de CineSud Royal Film Pitch tijdens Dutch Mountain Film Festival 2022 ontvangt een bijdrage ​​van € 1.500. Uit alle ingezonden projecten werden er vijf projecten geselecteerd om deel te nemen aan de Pitch: Finn van Drenth (Sambal Bij), Ben Lardinois (Thuisland), Lieke-Anna Haertjens (I Miss Me Too), Line van den Berg (Driven to Destruction) en Jack Goessens (Boifriend).

Boifriend

De vijf deelnemers pitchten hun projecten live voor een jury bestaande uit regisseur Kesang Tseten uit Tibet, producent Nadine Bemelmans van Elbe Stevens Films en Awesta Mahani, PR & Communications CineSud. Na lang juryberaad bekroonde de jury het idee voor het speelfilmdebuut Boifriend van Jack Goessens als winnaar.

Wanneer een lesbienne met een fris gezicht dating en de LGBT-gemeenschap begint te verkennen, wordt het al snel duidelijk dat het verhaal niet eindigt als je uit de kast komt. Geplaagd door verontrustende visioenen van Dysphoria en Euphoria, begint ze haar identiteit en plaats in de gemeenschap opnieuw in twijfel te trekken.

Uit het juryrapport:

"Het was een absolute eer om jury te mogen zijn en deze speciale filmmakers te mogen horen pitchen. We vinden het jammer dat we maar één prijs kunnen vergeven, aangezien alle projecten het verdienen om te winnen en ze moeten zeker worden gerealiseerd. Alle vijf waren sterke en persoonlijke projecten, maar uiteindelijk keken we ook naar de sterkste pitch. Jack Goessens met Boifriend stak er voor ons bovenuit. De filmmaker heeft een sterke en duidelijke visie, die vervolgens vertaald wordt in een sterk en moedig verhaal en pitch."

Jack Goessens ontwikkelde zijn project Boifriend door in het FeatureLab van CineSud.