De genomineerde films voor De Avond van de Limburgse Korte Film 2022

Welke van deze zes Limburgse pareltjes wint de publieksprijs van €1.500?

Dit jaar zijn er maar liefst zes films geselecteerd voor de tweede editie van De Avond van de Limburgse Korte Film. De Avond van de Limburgse Korte Film is een nieuw jaarlijks terugkerend evenement van CineSud i.s.m. zes Limburgse filmtheaters.

De Avond van de Limburgse Korte Film

Er is veel veranderd de afgelopen 10 jaar. Waar Limburg inmiddels jaarlijks vijf filmfestivals kent, was dat er in 2010 slechts één. Nadat er vanaf 2013 jaarlijks vele Limburgse korte films van de band rolden, hebben Lumière Cinema Maastricht en CineSud zich middels diverse events (Made in Europe, Euregion Shorts) maandelijks ingezet om deze films en hun makers een podium te bieden. Met de komst van de diverse filmfestivals in de regio zijn deze avonden langzaam verdwenen. Om weer structureel aandacht te schenken aan de korte pareltjes uit de eigen provincie, slaan CineSud en zes Limburgse filmhuizen de handen ineen met De Avond van de Limburgse Korte Film.

Tweede editie: 28 september

Woensdag 28 september om 20.00 uur vindt de tweede editie plaats van De Avond van de Limburgse Korte Film. Op hetzelfde moment kun je in zes Limburgse filmtheaters terecht voor een selectie recente korte Limburgse films. In elke stad kiest het publiek haar favoriet. De over-all favoriet wint de prijs van het Limburgse filmpubliek bestaande uit een cash geldprijs van €1.500 beschikbaar gesteld door CineSud. De volgende filmhuizen doen mee aan het programma: Lumière Cinema Maastricht, Filmhuis De Spiegel Heerlen, Filmhuis De Domijnen Sittard, Eci Cultuurfabriek Roermond, Filmtheater De Nieuwe Scene Venlo en DOK6 Panningen. 

Geselecteerde films

Laat je tijdens De Avond van de Limburgse Korte Film verrassen door recente en nieuwe pareltjes uit je eigen regio. Films worden voorzien van een korte inleiding door de makers, zodat je ook de gezichten achter de films leert kennen. De volgende zes titels zijn geselecteerd voor de 2022-editie:

1. Wall #4, Lucas Camps, 2021, 07'54
2. Funkele, Nicole Jachmann, 2021, 16'09
3. Bleh, Tim Alards, 2022, 04'17
4. Silent Heat, Luciënne Venner, 2021, 18’48
5. What killed Timmy Benson, Nick Cremers, 2022, 14’08
6. Als een Schaduw bleef je mij bewaard, Luka Kluskens, 2021, 08’40

Breng jij je stem uit?

Lees meer over de films, het programma en reserveer snel je tickets!

Klik hier.