Jack Goessens geselecteerd voor Berlinale Talents

Een van de vier geselecteerde Nederlandse deelnemers.

De van oorsprong Limburgse filmmaker Jack Goessens is geselecteerd voor Berlinale Talents, het platform voor opkomende filmtalenten in allerlei disciplines van het vak. Hij is onder meer geselecteerd met Boifriend, het langspeelfilm-project dat hij dit jaar doorontwikkelde in CineSud CareerLab.

Goede tijden

Jack is een van de slechts vier uit Nederland geselecteerde deelnemers. Tijdens Berlinale Talents presenteert hij tevens zijn langspeelfilm-project Boifriend, dat hij doorontwikkelde in het CineSud CareerLab. Het zijn goede tijden voor de filmmaker, want eerder deze week werd al bekend dat Jack met Boifriend is geselecteerd voor de CineMart van IFFR. 

Berlinale Talents

Berlinale Talents is het talenten-platform van de Berlinale en selecteert jaarlijks rond de 200 opkomende filmmakers in allerlei disciplines van het vak voor een meerdaags programma bestaande uit onder andere een project market, netwerkmomenten, talks en labs.

Jack Goessens volgt al enkele jaren activiteiten van CineSud en zag enkele van zijn korte films geselecteerd worden voor onze festivals. Dit jaar nam hij niet alleen deel aan het CineSud CareerLab, ook werd hij geselecteerd voor ons Film Talents to Cannes-programma en won hij de CineSud Royal Film Pitch.