Marie Lormeau geselecteerd voor Nederlands Film Festival 2022

CineSud Pitch-project Le Trajet opgenomen in jaarselectie van het festival.

Het CineSud Pitch-project Le Trajet van Marie Lormeau is opgenomen in het jaarselectie van het Nederlands Film Festival. Dit jaar vindt het 42ste editie van het Nederlands Film Festival plaats van woensdag 21 september tot vrijdag 30 september.

Le Trajet

Le Trajet gaat over de relatie van een moeder en dochter. De Franstalige korte film is zeer persoonlijk voor de regisseur. Het is een brief aan haar eigen moeder waar ze vaak in soortgelijke situaties mee heeft gezeten. De film gaat over Nathalie die haar dochter ophaalt. Haar dochter Julie is in het winkelcentrum waar ze net is betrapt op stelen. Gevangen in de auto krijgen de uitgeputte alleenstaande moeder en haar opstandige, maar fragiele tienerdochter ruzie die al snel escaleert in een gewelddadige woordenwisseling.

Nederlands Film Festival

Het Nederlands Film Festival is een van de grootste festivals van Nederland dat sinds 1981 jaarlijks in het najaar plaatsvindt in Utrecht. Het filmfestival heeft een breed filmaanbod, van korte tot lange films, documentaires en animatiefilms. Tijdens het Nederlands Film Festival wordt de belangrijkste filmprijs van Nederland, Het Gouden Kalf, uitgereikt. Naast de Gouden Kalveren zijn er nog andere prijzen voor verschillende film competities. Daarnaast vinden er verschillende masterclasses en ook out of competition screenings plaats. 

Dit jaar vindt het 42ste editie van het Nederlands Film Festival plaats waar het CineSud ShortLab project. Le Trajet is opgenomen in het jaarselectie van het festival.

Wil je Le Trajet zien tijdens het Nederlands Film Festival?

Tickets vind je hier.