Nathalie Roux naar International Pitching Forum

Nathalie Roux via CineSud naar Noorwegen.

Nathalie Roux is geselecteerd als Nederlandse deelnemer aan het internationale Pitch Forum tijdens het Norwegian Short Film Festival, een samenwerking binnen Screen Talent Europe waar CineSud de Nederlandse gatekeeper voor is. Het Pitching Forum vindt dit jaar weer on-site plaats tijdens The Norwegian Short Film Festival.

Pitch Forum

Het Pitch Forum vindt plaats in de tweede week van juni tijdens de on-site editie van het Norwegian Short Film Festival, in Grimstad. Het Pitch Forum is een samenwerking tussen partners binnen Screen Talent Europe, een netwerk dat talent hubs en emerging filmmakers uit heel Europa met elkaar verbindt. CineSud is Nederlandse partner in Screen Talent Europe en gatekeeper voor dit project.

Uit bijna 80 inzendingen zijn 12 deelnemers geselecteerd uit 7 landen, waaronder Zweden, Duitsland, Schotland, Zweden en Ierland. Nederland levert één deelnemer aan de pitch: Nathalie Roux met het fictie-project Oh Hear Me Say. Nathalie presenteert het project tijdens het Pitch Forum aan een jury en publiek. 

Deelnemers maken op kosten van CineSud en het Screen Talent Europe-netwerk kans op €4.000 voor een nieuw kortfilmproject, en krijgen tevens toegang tot industry- en netwerk-activiteiten van het festival. Het industry programma bestaat onder meer uit trainingen, masterclasses en een receptie met aanwezige Screen Talent Europe partners en filmtalenten uit heel Europa.