Guido Coppis gestart met opname speelfilmdebuut

Jongste speelfilmdebutant ooit.

Regisseur Guido Coppis is deze maand gestart met de opnamen van zijn debuut speelfilm Pijn. Coppis, geboren in 1998, is de jongste speelfilmdebutant ooit in Nederland die met steun van het Nederlands Filmfonds en Limburg Film Fonds een lange speelfilm maakt.

Pijn

De film gaat over Mark, die lijdt aan een intense vorm van zelfhaat. Deze zelfhaat vertaalt zich in verwaarlozing, verkilling en destructief gedrag. Wanneer hij Lisa ontmoet, ontstaat er een liefdevolle, maar bizarre band tussen hun. Zijn gedrag bevrijdt haar van haar engelachtige juk, maar haar gedrag houdt Mark een spiegel voor. Dit zorgt ervoor dat hij zijn schild laat zakken, waarna hij eindelijk hulp begint toe te laten.

Limburg

Voor de film keert Guido Coppis zoals voor vrijwel al zijn werk terug naar de provincie waar hij geboren werd en opgroeide. Pijn wordt grotendeels opgenomen in Heerlen en omgeving en Steyl. Ook verplaatsen cast en crew zich naar het grensgebied Noordrijn-Westfalen. Aan de film werken diverse Limburgse cast- en crewleden mee die uit het netwerk van CineSud komen, waaronder productieleider Sammy Wisniewski, regie-assistent Nicole Jachmann en locatiemanager Marie Lormeau.

Pijn wordt geproduceerd door The Rogues en krijgt een nationale bioscooprelease via Gusto Entertainment. De film wordt in 2023 in de zalen verwacht.