Voorpremière korte speelfilm Mikey en Davey Tegen Het Systeem van Laurens Lenssen

Laurens Lenssen ontwikkelde het project mede in een Writers Room van CineSud.

De korte speelfilm Mikey en Davey Tegen Het Systeem van Laurens Lenssen gaat in voorpremière tijdens het speciale Zomeravond Buitenbioscoop-evenement dat plaats vindt op 18 augustus in Horst.

Zomeravond-Buitenbioscoop

Voor deze bijzondere zomeravond-première zal een grote openlucht-bioscoop worden ingericht langs het prachtige meer van de Kasteelse Bossen in Horst. Ook zal de Horster Jazzy-Bluesband The RadioBugs de avond muzikaal ondersteunen. Verder zal de lange bioscoophit Hot Fuzz van Edgar Wright het avondvullend progamma complementeren.

Mikey en Davey Tegen Het Systeem

Noord-Limburgs filmregisseur Laurens Lenssen schreef het script over twee jongeren die een een complot ontrafelen rond Big Pharma. De situatie tijdens de corona-pandemie werd zijn inspiratie voor het verhaal. In 2019 won Laurens de door CineSud geïnitieerde prijs voor 'Aanstormend jong talent' op het Limburg Film Festival. Dat bewijst hij nu met zijn eerste korte speelfilm. Zijn vader, de Limburgse cineast Wiek Lenssen, was bij de productie betrokken. Samen trokken zoon en vader trokken op als filmmakers-duo. 

Een groot voorbeeld voor Laurens en inspiratiebron is de Britse regisseur Edgar Wright, wereldberoemd van hilarische bioscoopfilms als Shaun of the Dead, Hot Fuzz, en The World's End. Laurens bestudeerde de speciale film- en montagetechnieken en manier van vertellen in zijn films en heeft daar zijn eigen creatieve draai aan gegeven. Dat leidde tot het plot rond twee jongens die het gevecht besluiten aan te gaan met Het Systeem, een gigantisch complot dat zich voornamelijk in hun hoofden afspeelt. Of toch niet ...?

De speelfilm werd opgenomen in (o.a) Horst en omstreken. Voor de hoofdrollen tekende het komisch theaterduo Thomas van Kalmthout en Yuri van der Horst. Het scenario van de korte speelfilm werd eerder beloond met een workshop van CineSud en een productiesubsidie van het Limburg Film Fonds.