Twee Limburgse korte films maken kans op beste korte film van het jaar

Funkele en What Killed Timmy Benson zijn genomineerd voor de ShortCutz' Mr Zee Best Film Award.

Twee korte films van Limburgse filmmakers zijn genomineerd voor de Mr Zee Best Film Award van ShortCutz Amsterdam.

Twee Limburgse korte films 

Twee van die korte films die dit jaar zijn genomineerd zijn gemaakt door Limburgse filmmakers. Het gaat om Funkele van Nicole Jachmann en What Killed Timmy Benson van Nick Cremers. Eerder dit jaar won Nick met zijn film al De Avond van de Limburgse korte film van CineSud. Funkele kwam mede tot stand in het kader van CineSud ShortsLab en werd eerder onder meer geselecteerd voor de Berlinale.  

Funkele gaat over de vijftien jaar oude Robin en haar beste vriendin Merel. Ze delen alles, behalve de seksuele nieuwsgierigheid van Robin. De korte animatie What Killed Timmy Benson gaat over een stil, onder sneeuw bedekt dorpje, waar jongetje Timmy in de gaten wordt gehouden door een donkere schaduw uit zijn verleden. 

Naast Funkele en What Killed Timmy Benson zijn nog vijf andere korte films in de running. De films die genomineerd zijn voor de Mr Zee Best Film Award maken automatisch ook kans op de Shortcutz Amsterdam International Audience Award. De winnaar van deze prijs wordt bepaald door het publiek in meer dan 30 steden in de hele wereld. 

ShortsCutz Amsterdam

ShortsCutz Amsterdam is een platform voor de onafhankelijke Nederlandse korte film dat naast maandelijkse screenings van korte films jaarlijks in januari een Award Show organiseert in het EYE Filmmuseum. Hier worden de Mr Zee Awards uitgereikt. De komende editie vindt plaats op 22 januari 2023. 

De nominaties in de overige categorie├źn worden later bekend gemaakt.