Uitgelicht: korte films in september!

CineSud geeft elke maand nieuwe tips voor korte films die te zien zijn via ons VOD-platform CineMakers.eu.

Om nieuwe makers en films uit Nederland en Europa mee te laten profiteren van de groeiende populariteit van streamingdiensten, lanceerden CineSud en Cinetree eind 2019 een video-on-demand platform voor korte films: de Korte Filmcollectie. Vanaf dit jaar gaat de VOD zelfstandig verder via CineMakers.eu. In deze maandelijkse rubriek lichten we de mooiste titels uit. De zomer en vakanties zijn voorbij en toch kunnen wij de werkelijkheid ontsnappen door deze maand science-fiction in huis te halen.

Mischa (2015, Remy Kooi, 12 minuten)

Hoewel Mischa een onvervalste science-fiction film mag worden genoemd, staat de vader-zoon relatie centraal in de film. Verteld in niet-chronologische volgorde volgen droomsequenties en ware gebeurtenissen elkaar af in deze eigenzinnige debuutfilm van regisseur Remy Kooi.

Interface (2017, Anna Hoetjes, 6 minuten)

Interface scharniert op de grens tussen een verhalende en experimentele film. Anna Hoetjes is opgeleid als beeldend kunstenaar. In Interface resulteert dit in een dromerige, verontrustende film. Hoetjes toont een huiveringwekkende vergroting van het effect dat technologie heeft op zien en gezien worden.

Out of the Blue, Into the Black (2017, Alidor Dolfing, 20 minuten)

Flament (17) verzeilt zo ziek als een hond in een Dixi-toilet op een muziekfestival. Hij herinnert zich niets meer van de avond voordien. Ook het geheugen van zijn whatsappende boezemvriend Kiwi zit vol gaten : “WTF HAPPENED?”

Out of the Blue, Into the Black

Bekijk de volledige film hier.

CineShorts!

Korte films van gelauwerde makers en de meest beloftevolle talenten.

Bekijk ze hier!

(c) All visual material is used with the filmmakers' permission.