Vier makers geselecteerd voor Zuidelijke Film Pitch 2022

4 nieuwe filmmakers maken kans op €2.000 productiebudget tijdens het Zuidelijk Film Festival.

Sinds vorig jaar organiseert CineSud tijdens het Zuidelijk Film Festival een Pitch Forum voor nieuwe filmmakers die werken aan een korte productie. Uit 15 inzendingen zijn vier makers geselecteerd die vrijdag 13 mei pitchen tegenover een professionele jury. De winnaar van de hoofdprijs van €2.000 wordt diezelfde dag bekend gemaakt tijdens de openingsavond van het Zuidelijk Film Festival.

CineSud Zuidelijke Film Pitch

In samenwerking met het Zuidelijk Film Festival organiseert CineSud sinds vorig jaar de Zuidelijke Film Pitch, speciaal voor makers uit Limburg, Noord-Brabant, Zeeland en Vlaanderen. Nieuwe makers met een gouden idee voor een korte productie pitchen tegenover een professionele jury en de winnaar ontvangt €2.000 productiebudget, beschikbaar gesteld door CineSud.

Pitch selectie

De volgende makers zijn geselecteerd voor de Zuidelijke Film Pitch 2022: 

 • Ultraviolet, Veerle de Wilde
  Korte fictiefilm over een tienermeisje dat haar eigen weg zoekt als jonge vrouw, maar worstelt intussen met de psychische problemen van haar moeder.
 • Hoofd.Stuk, Lieke Anna Haertjens
  Een documentaire over Lieke Anna Een jonge kunstenaar die in de zomer van 2020 wordt geconfronteerd met haar moeders hersenbloeding
 • Baby Mack,Jiri Loozen, Wouter Greven, Michel Ubels & Levon Lois
  Korte documentaire. In het Limburg van $KEER&BOO$ hebben de heuvels ogen en oren.
 • Kat en Vos, Pepijn Tebrunsvelt
  Korte stop-motion animatie over twee vilten poppetjes die tot leven komen.
   Klik hier.