Vijf filmmakers geselecteerd voor de CineSud Royal Film Pitch 2022

5 filmmakers maken kans op €1.500 productiebudget tijdens de DMFF Industry Days.

Er zijn vijf filmmakers geselecteerd voor de CineSud Royal Film Pitch tijdens de DMFF Industry Days.

CineSud Royal Film Pitch

CineSud stimuleert nieuwe filmmakers en professionals op verschillende manieren. We organiseren trainingen, Writers Rooms en bieden filmmakers tal van andere activiteiten aan. Via onze Pitch Forums kunnen we filmmakers kleine productiesubsidies aanbieden, die ze kunnen gebruiken om hun volgende projecten mee te financieren. De winnaar van de CineSud Royal Film Pitch tijdens Dutch Mountain Film Festival 2022 ontvangt een productiesubsidie ​​van € 1.500, die gebruikt moet worden voor de productie van het gepitchte project.

Pitch selectie

De volgende makers zijn geselecteerd voor de CineSud Royal Film Pitch:

 • Sambal Bij, Finn van Drenth 
  Een kort coming-of-age drama over Sun (19) een lieve, sociale die als Chinese Nederlander opgroeit in Zuid-Limburg. Zal Sun, die een hekel heeft aan zijn eigen verjaardag, het discriminerende liedje ‘Hanky Panky Shanghai’ nog steeds kunnen weglachen tijdens zijn 18e verjaardag?
 • Thuisland, Ben Lardinois
  Zodra een plattelands-jongen zijn thuis uit het oog verliest, zoekt hij zijn bestemming buiten de onzichtbare muren van zijn dorp in een stad van verdwaalden.
 • I Miss Me Too, Lieke Anna Haertjens
  Lieke Anna, een jonge fotografische kunstenaar, wordt in de zomer van 2020 geconfronteerd met haar moeders hersenbloeding. Haar moeder is er nog, maar ze is niet meer wie ze was. Wie is Lieke nog, nu ze zich geen dochter meer voelt? Als blijkt dat haar moeders ziekte mogelijk erfelijk is, komt ze voor de keuze te staan om zich te laten testen. Wil ze dit weten? En wat als haar eigen hoofd mogelijk kapot is? Hoe gaat ze om met deze hevige veranderingen die haar raken in de diepste laag van haar identiteit? Wie is ze nog?
 • Driven to Destruction, Line van den Berg
  Over het dunne randje tussen gedrevenheid en verslaving.
 • Boifriend, Jack Goessens
  Wanneer een lesbienne met een fris gezicht dating en de LGBT-gemeenschap begint te verkennen, wordt het al snel duidelijk dat het verhaal niet eindigt bij wanneer je uit de kast komt. Geplaagd door verontrustende visioenen van Dysphoria en Euphoria, begint ze haar identiteit en plaats in de gemeenschap opnieuw in twijfel te trekken.

Benieuwd naar de winnaar?

Kom dan naar de Limburg Film Meeting tijdens de DMFF Industry Days op 4 november 2022. Je aanmelden voor de Limburg Film Meeting including lunch is gratis.

Meld je aan via [email protected]