What Killed Timmy Benson wint De Avond van de Limburgse Korte Film 2022

Het filmpubliek in zes Limburgse filmtheaters kiest film van Nick Cremers als favoriet.

Gisteravond was het eindelijk weer zover, de tweede editie van de Avond van de Limburgse Korte Film vond plaats en was weer een groot succes! Alle stemmen in de zes Limburgse filmtheaters zijn inmiddels geteld. What Killed Timmy Benson van Nick Cremers is door het Limburgse filmpubliek uitgeroepen tot beste Limburgse korte film van het jaar!

De Avond van de Limburgse Korte Film

De Avond van de Limburgse Korte Film is een samenwerking tussen CineSud en zes filmtheaters in Limburg. Met De Avond willen de partijen structureel aandacht schenken aan de korte pareltjes uit de eigen provincie en regionaal filmtalent en hun projecten dichterbij het publiek brengen, dat bovendien de winnaar bepaalt middels een audience voting. Deze mag zich een jaar lang de beste Limburgse korte film van het jaar noemen.

Woensdag 28 september vond gelijktijdig in Lumière Cinema Maastricht, Filmhuis De Spiegel Heerlen, Filmhuis De Domijnen Sittard, ECI Roermond, Filmtheater De Nieuwe Scene Venlo en DOK6 Panningen de tweede editie plaats van De Avond van de Limburgse Korte Film. Geselecteerd werden de korte films Funkele (Nicole Jachmann), Blèh (Tim Alards), Wall #4 (Lucas Camps), Als een Schaduw bleef je mij bewaard (Luka Kluskens), What Killed Timmy Benson (Nick Cremers) en Silent Heat (Luciënne Venner).

De winnaar

Als winnaar koos het Limburgse filmpubliek in de theaters voor What Killed Timmy Benson van Nick Cremers. De film vergaarde iets meer dan de helft van alle stemmen. Deze korte animatiefilm gaat over een slaperig besneeuwd dorpje, waarin de jonge speelse Timmy Benson in de gaten gehouden wordt door een duistere aanwezigheid uit het verleden. 

In een eerste reactie laat de regisseur Nick Cremers weten: 

"Jezus, dit had ik niet verwacht ... Dankjewel! Ik ben blij dat het publiek mijn film door heel Limburg op het grote scherm kon zien en dat ze er van genoten hebben. Nogmaals merci!"

De maker krijgt van CineSud een Award én een cash geldprijs van €1.500. De Avond van de Limburgse Korte Film keert volgend jaar september weer terug in de Limburgse filmtheaters. Makers kunnen hun projecten vanaf maart 2023 insturen voor selectie.