Winnaar CineSud Zuidelijke Film Pitch 2022 bekend

Veerle de Wilde krijgt stimuleringsprijs voor haar project Ultraviolet.

Vandaag werd in Cinecitta Tilburg de tweede editie georganiseerd van de Zuidelijke Film Pitch, een Pitch Forum voor nieuwe makers uit Limburg, Noord-Brabant, Zeeland en Vlaanderen. Het winnende project ging ervandoor met een stimuleringsprijs van €2.000 beschikbaar gesteld door CineSud.

CineSud Zuidelijke Film Pitch

De CineSud Zuidelijke Film Pitch is een pitch- en netwerkplatform dat CineSud vanaf 2021 jaarlijks organiseert voor filmmakers uit Limburg, Noord-Brabant, Zeeland en Vlaanderen. Geselecteerde makers maken kans op cash geldprijzen t.b.v. nieuwe projecten of andere speciale awards, zoals een gesponsorde netwerk- en training-reis naar Festival de Cannes met CineSud. Voor de CineSud Zuidelijke Film Pitch 2022 kon de winnaar rekenen op een productie-bijdrage van €2.000. Uit 15 inzendingen werden vier projecten geselecteerd voor deelname aan de Pitch.

Jury

De jury voor de CineSud Zuidelijke Film Pitch 2022 bestond uit programmeur Jasper Naaijkens (Cinecitta), adviseur Film en Talentontwikkeling Iduna van de Ven (Kunstloc Brabant) en directeur van Limburg Film Office Guido Franken. Na een lang juryberaad verkozen zij het idee voor de korte fictiefilm Ultraviolet van Veerle de Wilde tot winnaar van de productiebijdrage van €2.000. "De vier projecten waren allen totaal verschillend, waardoor het enigszins aanvoelde als het vergelijken van appels met peren," vertelt de jury. "De vier makers(collectieven) kwamen allen met interessante en kansrijke projecten, gedreven door de passie van de makers. We zijn er daarom ook van overtuigd dat alle films uiteindelijk ook tot leven gaan komen."

    Jury-rapport winnaar

      "Interessant en eigenzinnig plan rond het thema mentale gezondheid. Professionele, prikkelende en overtuigende pitch. Je ziet de film direct voor je. Het project maakt nieuwsgierig en kent een urgent thema. Het moodboard is spot on en prikkelt de visuele verbeelding. De jury is benieuwd hoe alle thema’s die aan bod kwamen gebalanceerd in de uiteindelijke film terugkomen en is zeer benieuwd naar de film! De pitch en filmplan klopten van A tot Z en de jury is dan ook unaniem in het benoemen van Ultraviolet tot winnaar van de CineSud Zuidelijke Film Pitch 2022."