Winnaars Limburg Film Festival 2022 bekend

Veel producties met CineSud-tintje in de prijzen.

Geplaatst op 24 april 2022

Zondag 24 april vond in Filmtheater De Nieuwe Scene in Venlo de award ceremonie plaats van het Limburg Film Festival 2022. Er werden prijzen uitgereikt in vijf categorieën. Tevens waren er enkele speciale awards. Onder de winnaars waren veel makers en projecten met een CineSud-randje.

De winnaars

Het Limburg Film Festival werd op de laatste zondag van het festival traditiegetrouw afgesloten met de award show in filmtheater De Nieuwe Scene. Onder leiding van juryvoorzitter Alex Bakker en organisatoren van het festival Bart Hölscher en Martijn Daamen werden de prijzen uitgereikt. De winnaars zijn: 

Beste korte fictiefilm

Funkele - Nicole Jachmann*

Beste korte documentaire

Limbo in Limbo - Yvonne Nouwen

Beste lange documentaire

Het Kruis van Tegelen - Hans Heijnen

Beste studentenfilm

The Ballet Of Service - Marlies Smeenge*

Beste animatiefilm

Bleh - Tim Alards*

Beste amateurfilm

De gevolgen van WOII voor Venlo en Blerick - Huub Smets

CineSud reikte zelf ook nog twee Awards uit, een aanmoedigingsprijs voor nieuwe makers. In de categorie fictie werd deze gewonnen door Angelo Raaijmakers met Wanneer ik ontplof. In de categorie non-fictie door Ruben Groetelaars met Wat Thuis Thuis Maakt. Tot slot besloot de jury nog een special mention te vergeven aan de lange documentaire De Toekomst van het Hemelrijk van John Rouvroye. 

* projecten die mede tot stand zijn gekomen in het kader van (talentontwikkelings)activiteiten van CineSud.

Limburg Film Festival 2022

Het Limburg Film Festival 2022 vond plaats tussen 21 en 24 april in Venlo, onder meer in Theater De Maaspoort en Filmtheater De Nieuwe Scene. CineSud organiseerde tijdens het festival de Crossborder Film Conference en de 148 Hour Docs contest.