Aftermovie | Dutch Film Talents to Cannes 2023

Succesvolle editie van Dutch Film Talents to Cannes 2023 promoot opkomende filmmakers op internationaal podium.

Geplaatst op 8 juni 2023

Dit speciale netwerk- en trainingsprogramma, georganiseerd door CineSud, vond plaats tijdens de Marché de Film op het Festival de Cannes 2023. De geselecteerde filmprofessionals kregen de unieke kans om zichzelf en hun projecten te presenteren aan de nationale en internationale filmindustrie. Daarnaast werden zes korte filmprojecten gepresenteerd in de New Dutch Talent-collectie.

Film Talents to Cannes 2023

De laatste editie van Dutch Film Talents to Cannes heeft opnieuw bewezen een enorm succes te zijn, mede dankzij de onschatbare steun en het talent van een opmerkelijke groep filmmakers. Dutch Film Talents to Cannes 2023 begon met veel enthousiasme toen de talents arriveerden in het gerenommeerde Palais des Festivals. Gedurende de dag hadden ze de gelegenheid om in contact te komen met professionals uit de industrie van over de hele wereld, deel te nemen aan dynamische sessies zoals de Kick-Off en geplande vergaderingen. De verwachtingen voor de komende dagen waren hooggespannen en beloofden nog meer spannende mogelijkheden.

De getalenteerde deelnemers van Dutch Film Talents to Cannes 2023 hadden een zeer productieve dag, die begon met een Breakfast van de Short Film Corner. Deze werd gehost door CineSud. Daarna volgden boeiende ontmoetingen met gerenommeerde professionals uit de industrie, waaronder Galina Tagamlitzk, Flavio Armone en Julie Rousson. De dag werd afgesloten met een levendig Happy Hour in de Short Film Corner, waar netwerken en samenwerken wordt gestimuleerd. Bovendien namen ze actief deel aan de CineSud International FilMatch in het Dutch Pavilion, gehost door CineSud.

Filmmakers en professionals uit de industrie kwamen samen tijdens de Dutch Film Talents to Cannes Drinks, georganiseerd door CineSud. Deze unieke gelegenheid stelde de talents in staat om contact te leggen, ideeën uit te wisselen en te netwerken met veelbelovende opkomende talenten uit zowel Nederland als de internationale filmgemeenschap.

Voor de 2023 editie van Dutch Film Talents to Cannes werkte CineSud trots samen met We Are Playgrounds (uit de provincie Noord-Brabant) en New Noardic Wave (Friesland-Drenthe-Groningen), waardoor het programma werd verrijkt en er meer kansen zijn gecreëerd voor toekomstige edities. 

Nu we deze editie afsluiten, kijken we vol verwachting naar de toekomst en willen we Festival de Cannes bedanken. We kijken ernaar uit om volgend jaar terug te keren voor opnieuw een uitzonderlijke showcase van Nederlands filmtalent.

Lees hier meer over de filmmakers en de selectie korte films. 

Dutch Film Talents to Cannes 

Dutch Film Talents to Cannes is een trainings- en netwerkprogramma tijdens de Marché du Film van het Festival de Cannes, waar nieuwe filmprofessionals (eerste vijf jaar van hun professionele carrière) werken aan specifieke vaardigheden en bekwaamheden, hun nationale en internationale netwerk uitbreiden en concrete projecten en ambities een kickstart geven. Dit gebeurt niet alleen door een uitgebreid netwerk- en trainingsprogramma ter plaatse tijdens het festival, maar ook door een intensief voor- en nabewerkingsproces, speciale evenementen zoals netwerkdiners en talentenborrels en één-op-één ontmoetingen met professionals uit de industrie die specifiek zijn afgestemd op de behoeften van de makers, zoals fondsen, streamers en producenten.

Check CineSud op Facebook voor meer foto's!

Like, share en tag @cinesud.nl!

Klik hier voor onze Facebook pagina!