Beş wint de CineMakers Award 2022

Korte film van Ayla Satijn is de favoriet van het publiek van de video-on-demand dienst CineMakers.

De korte film Beş van Ayla Satijn is de winnaar van de allereerste CineMakers Award. Ayla Satijn wint hiermee €1.500, beschikbaar gesteld door CineSud.

CineMakers Award

De CineMakers Award is een nieuw initiatief van CineSud waarmee de stichting extra aandacht wil vestigen op de korte film en nieuw filmtalent. Via haar video-on-demand dienst CineMakers.eu kan het publiek het gehele jaar ruim 150 korte films van regionaal, nationaal en internationaal filmtalent bekijken en favorieten films nomineren voor de CineMakers Award. Elke maand bepalen we welke film de meeste nominaties ontvangen heeft. Deze film wordt uitgelicht als de 'CineMakers film van de maand'. Aan het eind van het jaar krijgt de film met de meeste nominaties de CineMakers Award: een prijs van €1.500 te besteden aan een nieuw project van de maker.

Beş

In 2022 werden maandelijks de eerste nominaties bekend gemaakt. Onder meer de korte films Wine (Anna Demianenko), #VaderJacob (Sander Blom) en Gilles (Jordi Wijnalda) werden maand-favorieten. Uiteindelijk kreeg de korte film Beş van Ayla Satijn echter de meeste stemmen. 

Beş gaat over een jonge vrouw die terugkeert naar haar geboortedorp om de traditionele Turkse bruiloft van haar jeugdvriendin te bezoeken. Ze is bang om niet geaccepteerd te worden. Maar als ze in dit korte drama haar vier vriendinnen van vroeger weer terugziet, komt ze erachter dat ook zij niet vrij is van vooroordelen.

Bekijk Beş en meer korte films op CineMakers.eu!