Blèh en Magma geselecteerd voor Cinekid

Films draaien in de Nederlandse Korte Film Competitie.

De korte films Blèh en Magma van de Limburgse makers Tim Alards en Luca Meisters zijn geselecteerd voor het prestigieuze Cinekid filmfestival. De films zijn te zien in de Nederlandse competitie.

Blèh

Blèh is een korte animatiefilm van Tim Alards. Terwijl een 5-jarig jongetje zijn verjaardagstaart gaat ophalen, ziet hij overal zombies om zich heen. Ze hebben het te druk met hun telefoon en besteden geen aandacht aan hun omgeving of het verkeer. Blèh kwam tot stand met steun van CineSud en werd eerder al geselecteerd voor onder meer Festival Anima, Short of the Year, Cortoons Festival en vele andere internationale podia. Tijdens Cinekid maakt de film kans op de prijs voor beste Nederlandse animatie.

Magma

Ook de korte fictiefilm Magma van Luca Meisters is geselecteerd voor de Nederlandse competitie van Cinekid, in de categorie live-action. In de film is Esra overweldigd door haar vaders plotselinge handicap. Ze wordt als negenjarige verstrikt in een web van leugens. Magma werd onder meer reeds geselecteerd voor de Berlinale, het kortfilmfestival van Oberhausen en het Nederlands Film Festival en won onlangs nog De Avond van de Limburgse Korte Film.

Cinekid

Cinekid is het grootste film- en mediafestival voor kinderen ter wereld en vindt plaats tussen 15 en 29 oktober op verschillende locaties door heel Nederland. De hoofdlocatie van het festival is Amsterdam, waar tussen 21 en 27 oktober het hoofdprogramma plaatsvindt.