CineSud en bezoekers doneren €700 aan Oekraïne

Donaties geworven in samenwerking met Wir Sind Zusammen tijdens SHIFT Ukrainian Focus.

Tijdens de Ukrainian Focus-special vorige week tijdens het SHIFT Film Forum is in totaal bijna €700 opgehaald aan donaties voor goede doelen in Oekraïne. De ticketverkoop in combinatie met donaties op locatie in samenwerking met Wir Sind Zusammen bracht bijna €400 op. CineSud vult dat bedrag aan tot €700.

You can find an English version of the article below.

Wir Sind Zusammen

De donaties zullen worden gebruikt om essentiële benodigdheden en items aan te schaffen die zijn aangevraagd door de 112e Brigade, 11e Bataljon en 127e Bataljon, gestationeerd aan het front. De items omvatten specifieke benodigdheden voor de verzorging van gewonde soldaten. Ook wordt voedsel gestuurd om de moraal en welzijn van de soldaten te verbeteren. Deze worden, als teken van solidariteit, samen met twee Oekraïense vlaggen overhandigd aan de soldaten, die tijdens het evenement door ruim honderd bezoekers werden ondertekend.

Voor de Ukrainian Focus-special heeft CineSud samengewerkt met Wir Sind Zusammen, een organisatie die zich inzet voor Oekraïne tijdens deze uitdagende tijden, om de aankoop en veilige levering van de benodigdheden te faciliteren.

Ukrainian Focus 2023

Tijdens de Ukrainian Focus-special werden korte en lange Oekraïense films vertoond, gingen we in gesprek met Oekraïense filmmakers en konden Oekraïense vluchtelingen het evenement gratis bezoeken. De avond werd samen met Oekraïense vluchtelingen uit Heerlen voorbereid en georganiseerd. Ook maakten ze traditionele hapjes voor tijdens de netwerkmomenten tussen de films door. Het Royal Theater in Heerlen stelde de zaal gratis ter beschikking.

Read the article in English here:

CineSud and visitors donate €700 to Ukraine Donations raised in collaboration with Wir Sind Zusammen during SHIFT Ukrainian Focus.