Crossing the Blue gaat de hele wereld over

Onder meer geselecteerd voor Tampere Film Festival en CINEMED Montpellier.

De internationale co-productie Crossing the Blue, waar CineSud de Nederlandse co-producent van is, scoort goed in het internationale festivalcircuit. De film is onder meer geselecteerd voor het prestigieuze Tampere Film Festival en CINEMED Montpellier.

Crossing the Blue

Crossing the Blue is een korte film van de Armeense Victoria Aleksanyan. De film kwam tot stand in een pilot van CineSud uit 2020 op zoek naar internationale co-producties mogelijkheden voor korte films. In de film zien we een fragment uit het leven van Anoush, die Armenië verliet om te vluchten voor haar gewelddadige echtgenoot. Jaren later moet ze terugkeren en haar enige reden van bestaan ​​achterlaten.

Festivals

De film ging in 2022 in nationale première in Armenië tijdens het Golden Apricot Yerevan International Film Festival. Nadien werd de film onder meer nog geselecteerd voor KIN International Women's Film Festival, CINEMED Montpellier en Yerevan International Short Film Festival. De komende tijd is de film onder andere te zien tijdens het Socially Relevant Film Festival New York, Beirut International Women Film Festival en Tampere Film Festival.

Het Tampere Film Festival is een van de grootste kortfilmfestivals ter wereld en samen met Clermont-Ferrand en Oberhausen een van de belangrijkste in de industrie. Uit meer dan 7500 inzendingen werd de film tot een van de gelukkige 60 in competitie gekozen.