De Man uit Rome vanaf medio maart in de bioscoop

Bekijk nu de eerste stills.

De speelfilm De Man uit Rome van regisseur Jaap van Heusden, gebaseerd op het 'huilende Maria-beeld' in een Zuid-Limburgs dorpje, gaat medio maart in première. Bekijk nu alvast enkele stills.

De Man uit Rome

De sceptische onderzoekspriester Filippo (37) komt in opdracht van het Vaticaan naar een Limburgs grensdorp om een huilend Mariabeeld te onderzoeken. Vastbesloten om het beeld te ontmaskeren, stuit hij op de grimmige dorpsgemeenschap, die diep getraumatiseerd blijkt en zich vastklampt aan hun wonder. Aangetrokken en ontregeld door de zwijgende Térèse (19) die de tranen ontdekte, raakt Filippo verwikkeld in het verdriet van het dorp en in een serie schijnbaar wonderbaarlijke gebeurtenissen die zijn zekerheden over zijn roeping als priester en als mens onderuithalen.

De Man uit Rome werd geregisseerd door Jaap van Heusden en geproduceerd door IJswater Films. De film werd voor een groot deel opgenomen in Zuid-Limburg, met onder meer draaidagen in Simpelveld en Sittard en kreeg steun van het Limburg Film Office. Vanaf medio maart is de film te zien in de Nederlandse bioscopen. 

De eerste stills

Bekijk nu alvast de eerste filmbeelden ((c) IJswater Films) uit De Man uit Rome.