Deelnemers CineSud ShortsLab en DocLab 2024 bekend

Maak kennis met de geselecteerde deelnemers voor CineSud ShortsLab en DocLab 2024.

In het kader van het CineSud ShortsLab 2024 zijn vijf fictieprojecten geselecteerd. Drie van de geselecteerd projecten zullen ook een bijdrage in het productiebudget ontvangen. Voor het CineSud DocLab zijn dit jaar drie non-fictie projecten geselecteerd, waarvan twee ook een productiebijdrage ontvangen.

Over het CineSud DocLab

Het DocLab is een ontwikkel- en productietraject voor nieuwe filmmakers en staat open voor (korte) non-fictie projecten. Geselecteerde makers en projecten krijgen een persoonlijk en op het plan afgestemd coachingstraject op gebied van onder meer productie & financiering, script, regie, post-productie en distributie en een bijdrage krijgen in het productiebudget. Enkele succesvolle eerdere producties die binnen het CineSud DocLab werden gemaakt zijn Oma Finy (Jascha Neutelings, 2016), De Nieuwe Limburger (Kim de Bis, 2018) en Liefde in Procedure (Laura Huygen & Moos Pozzo, 2023).

Selectie 2024

Voor de 2024-editie van het ShortsLab zijn de volgende projecten geselecteerd:

ShortsLab

  • NORA, Amber Rozema, drama

  • Bloat(je), Lisanne Sweere, tragikomedie

  • Hoek, Sem Dingemans, drama

  • Zêzere, Patricia Geula, drama (Interfilm Berlin Script Pitch 2023)

De volgende projecten/deelnemers zijn geselecteerd voor de Residentie-sessies van ShortsLab 2024:

Residentie Sessies

  • Verwelkt, Sheeyla Gerard, psychologische thriller/magisch realisme

Klik hier om meer te lezen over de geselecteerde projecten en deelnemers.


Voor de 2024-editie van het DocLab is het volgende project geselecteerd:

DocLab

  • Vlaai Away, Yvette Bosch, documentaire

  • De Rugzak, Tim Ewalts, documentaire

Klik hier om meer te lezen over het geselecteerde project en de deelnemer.


Het is de bedoeling dat de films binnen 10 maanden worden afgerond. Begin 2024 gaan de films in (besloten) voorpremière, waarna de festival- en sales-route wordt gestart.

Over het CineSud ShortsLab

Het CineSud ShortsLab is een ontwikkel- en productietraject speciaal bedoeld voor nieuwe filmmakers die werken aan hun eerste, tweede of derde (professionele) korte (fictie)film. Geselecteerde makers ontvangen een persoonlijk en op hun plan afgestemd coachingstraject op gebied van onder meer productie & financiering, script, regie, post-productie en distributie en een bijdrage in het productiebudget van de film. Succesvolle films uit eerdere edities zijn onder meer Wild (Jan Verdijk, 2018), Convoi Exceptionnel (Genio de Groot, 2019), Asnacht (Jeroen Mourmans, 2020), Funkele (Nicole Jachmann, 2021) en Amy & May (Catherina Iosifidis, 2022).

Ook op zoek naar coaching en/of financiering?

Bekijk alle omgelijkheden hier.