Donkerslag genomineerd voor Prix Europa 2023

Project kwam mede tot stand in het kader van CineSud NextGen FilmLab.

Het audiodrama Donkerslag van regisseur Loek Hennipman en schrijver/producent Nikol Poppe is genomineerd voor een Prix Europa. Het project kwam mede tot stand in het kader van het CineSud NextGen FilmLab.

Donkerslag 

Donkerslag, een productie van Stichting SOS en geregisseerd door Loek Hennipman, is een vijfdelige, coming-of-age psychologische thriller podcastserie, over de blinde studente Noor in Maastricht.  Ze is ervan overtuigd dat haar plotseling verdwenen vriend Kai in gevaar is. In haar reis om hem te vinden, komt ze erachter dat schijn bedriegt.

Het project kwam mede tot stand in het kader van het CineSud NextGen FilmLab, en kende een brede inbedding in de Limburgse cultuur. Zo werd er onder meer samengewerkt met omroep L1, het Limburg Film Fonds, diverse opleidingen en (buurt)theaters en cast en crew.

Prix Europa 

Het project is genomineerd voor een Prix Europa in de categorie audiofictie. Het is de enige Nederlandse nominatie in deze categorie. Prix Europa is het grootste jaarlijkse Europese trimediale festival. Elk jaar worden in een competitie de beste televisie-, radio- en nieuwe-mediaproducties gekozen door een open jury. Dit jaar vindt het festival plaats tussen 22 en 27 oktober in Berlijn.

Benieuwd naar Donkerslag?

Luister de podcastserie hier.

Ga naar Donkerslag.