Donkerslag wint Dutch Podcast Award

Project kwam mede tot stand in het kader van CineSud NextGen FilmLab.

Het audiodrama Donkerslag van regisseur Loek Hennipman en schrijver/producent Nikol Poppe heeft de Dutch Podcast Award gewonnen. Het project kwam mede tot stand in het kader van het CineSud NextGen FilmLab.

Donkerslag

Donkerslag, een productie van Stichting SOS en geregisseerd door Loek Hennipman, is een vijfdelige, coming-of-age psychologische thriller podcastserie, over de blinde studente Noor in Maastricht. Ze is ervan overtuigd dat haar plotseling verdwenen vriend Kai in gevaar is. In haar reis om hem te vinden, komt ze erachter dat schijn bedriegt.

Het project kwam mede tot stand in het kader van het CineSud NextGen FilmLab, en kende een brede inbedding in de Limburgse cultuur. Zo werd er onder meer samengewerkt met omroep L1, het Limburg Film Fonds, diverse opleidingen en (buurt)theaters en cast en crew.

Dutch Podcast Awards 

Het project won in de categorie fictie. De Dutch Podcast Awards zijn dé onafhankelijke prijzen voor podcastmakers in Nederland en worden sinds 2018 jaarlijks uitgereikt. De Dutch Podcast Awards zijn een initiatief van BNR Nieuwsradio. De nieuwszender en podcastuitgever brengt hiermee een ode aan de podcast en biedt makers letterlijk en figuurlijk een podium. De Jury schreef: "Scenario dat je vanaf het begin meeneemt op reis. Een mooie variatie van scènes en locaties. Sterk verzonnen en zeker ook gespeelde karakters. Modern en eigentijds. Een unieke fictie podcast van ongekend hoge kwaliteit. Zowel qua scenario, sound design als acteerwerk.”

Benieuwd naar Donkerslag?

Luister de podcastserie hier.

Ga naar Donkerslag.