Eerste Gouden Film 2023 voor Michiel ten Horn

Limburgse filmmaker trekt veel bezoekers met zijn film Hotel Sinestra.

De familiefilm Hotel Sinestra van regisseur van Michiel ten Horn heeft met 100.000 bezoekers de Gouden Film gehaald. Hotel Sinestra ontvangt hiermee de eerste Gouden Film Award van 2023.

Hotel Sinestra

Hotel Sinestra is een familiefilm van regisseur Michiel ten Horn, waarin kinderen het opeens voor het zeggen hebben als hun ouders verdwijnen. Tijdens een skivakantie in het Zwitserse Hotel Sinestra wenst Ava (Bobbie Mulder) in een boze bui haar overbezorgde ouders weg. De volgende morgen aan het ontbijt zijn alle volwassenen ineens verdwenen. Het feest barst los, want nu kunnen de kinderen alles doen wat ze zelf willen! Maar dan ontstaat een gevaarlijke situatie waardoor het hele hotel zonder stroom komt te zitten. Ava en haar nieuwe vrienden zetten alles op alles om hun ouders terug te vinden.

De film is te zien in meer dan 100 bioscopen door het hele land. 

Gouden Film Award

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival, het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires en korte films die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.