Gouden Film voor Hardcore Never Dies

Film van Jim Taihuttu met Joes Brauers in de hoofdrol.

Hardcore Never Dies, het misdaaddrama van regisseur Jim Taihuttu, heeft 100.000 bezoekers naar de bioscopen getrokken. In aanwezigheid van acteurs Jim Deddes, Joes Brauers, Joenoes Polnaija en producent Sander Verdonk, is de Gouden Film vandaag uitgereikt in Pathé Noord in Amsterdam. In de film over de Rotterdamse gabbercultuur van de jaren negentig, vechten twee broers voor hun leven als ze door drugscriminelen worden bedreigd.

Hardcore Never Dies

De zeventienjarige Michael droomt van een toekomst als pianist, maar zijn ouders willen daar niks van weten. Als hij zich aanmeldt voor het conservatorium, mag hij met de hakken over de sloot naar de tweede ronde. Terwijl hij op zoek is naar inspiratie duikt zijn broer Danny onverwacht op en introduceert hem in de Rotterdamse gabberscene. Michael wordt een wereld ingezogen van snoeiharde beats, broederschap en drugs. Maar wanneer de pillenhandel van Danny internationale proporties aanneemt, moeten de broers vechten voor hun leven.

Hardcore Never Dies is geregisseerd door Venlonaar Jim Taituttu, die eerder onder meer De Oost en Wolf maakte. In een van de hoofdrollen zien we acteur Joes Brauers. De film draait nog in de bioscopen, en is inmiddels ook te zien van Prime Video.