Lange speelfilm Zondebokken in première

Een bijzonder project van regisseur Rocky Grispen.

Vandaag gaat de lange speelfilm Zondebokken in Nederlandse première in Vue Kerkrade. De film is in 25 bioscopen in Nederland en Vlaanderen te zien. Dit bijzondere project van regisseur Rocky Grispen is volledig in eigen beheer en met nagenoeg geen financiële middelen gemaakt, wat de prestatie des te knapper maakt. CineSud leverde een kleine bijdrage in het kader van ons NextGen FilmLab, waarmee de makers in de post-productie en distributie fase coaching konden inhuren en beperkte financiële middelen hadden om professionals in te huren voor specifieke werkzaamheden.

Zondebokken

De aankomende film Zondebokken neemt het publiek mee naar een tijdperk in de achttiende eeuw, waarin schokkende gebeurtenissen worden belicht zonder terughoudendheid. De Bokkenrijders waren destijds berucht om hun overvallen, inbraken en afpersingen, waarbij voornamelijk boerderijen, pastorijen en kerken hun doelwitten waren. Verkregen bekentenissen kwamen vaak tot stand onder marteling, waarna de beschuldigden werden opgehangen aan de galg. Regisseur Grispen streefde ernaar om het verhaal onverbloemd en getrouw aan de historische feiten te vertellen.

Een Limburgs project

Meer dan 150 acteurs uit Belgisch- en Nederlands-Limburg vormen de kern van de film. Grispen benadrukt het belang van authenticiteit door de productie volledig in Limburgse locaties te filmen en uitsluitend samen te werken met talent uit de regio. Het Limburgs dialect speelt een prominente rol in de dialogen, wat bijdraagt aan de regionale authenticiteit van de film. Mis de kans om de magie op het grote scherm te ervaren niet! De film is vanaf vandaag te zien in bioscopen bij jou in de buurt.  

Check alle vertoningen

Voor meer informatie over de vertoningstijden en locaties, ga naar www.zondebokken.be of www.zondebokken.nl of raadpleeg de lokale bioscoopagenda.