Limburgse regisseur maakt eerste virtual reality muziekvideo in Nederland

Arthur de Weerdt uit Maastricht realiseert de muziekvideo van het nummer Als Alles Wegvalt.

Eerste VR-muziekvideo

Met de virtual reality muziek video van Als Alles Wegvalt van Glen Faria levert Arthur de Weerdt niet alleen een primeur af, maar ook een unieke muziekvideo die de kijker een geheel nieuwe kijkervaring biedt. De video draait om het thema van verlies en is opgedragen aan Glen's overleden broer Melvin. Door de virtuele omgeving waarin de video zich afspeelt kan de kijker de kijkrichting zelf bepalen en op deze manier een kijkje nemen in de gedachten van Glen.

In de video worden verschillende situaties uit het heden en het verleden getoond, waaronder momenten waarop Glen de weg kwijt lijkt te zijn, maar ook positieve situaties uit het verleden toen Glen en zijn broer nog jong waren. De boodschap van de video en het nummer is dat, zelfs als alles lijkt weg te vallen, er altijd nog hoop is en de herinnering aan dierbaren voortleeft.

Kunstvorm

De keuze voor een virtual reality muziekvideo is niet alleen een primeur in de muziek- en filmindustrie, maar ook een bewuste keuze van Glen en Arthur. “Muziek is een kunstvorm die zich leent voor het verkennen van nieuwe technologieën en manieren van storytelling,” aldus Arthur. “Met deze virtual reality muziekvideo kunnen we onze boodschap op een nog diepere manier overbrengen en de kijker een unieke ervaring bieden.” Arthur is zelf zeer tevreden over het resultaat en is blij dat hij zijn visie op deze manier heeft kunnen waarmaken.