Magma wint De Avond van de Limburgse Korte Film

Filmpubliek in zes Limburgse steden kiest film als favoriet.

De korte film Magma van Luca Meisters is door het Limburgse filmpubliek uitgeroepen tot beste Limburgse korte film van het jaar. Dit gebeurde tijdens De Avond van de Limburgse Korte Film 2023 die CineSud in samenwerking met zes Limburgse filmtheaters organiseerde.

De Avond van de Limburgse Korte Film

Met De Avond van de Limburgse Korte Film willen de partijen structureel aandacht schenken aan de korte pareltjes uit de eigen provincie en regionaal filmtalent en hun projecten dichterbij het publiek brengen, dat bovendien de winnaar bepaalt middels een audience voting. Deze film mag zich een jaar lang de beste Limburgse korte film van het jaar noemen. 

Dit jaar vond De Avond plaats op dinsdag 26 september om 20:00 uur in Lumière Cinema Maastricht, Filmhuis De Spiegel Heerlen, HuB.Kerkrade, Filmhuis ZICHT Sittard, ECI Cultuurfabriek Roermond en Filmtheater De Nieuwe Scene Venlo. De geselecteerde films van 2023 waren Amy & May van Catherina Iosifidis, Goudhaan van Sem Dingemans, Stripped Down van Nathalie Roux, Jagers van Karel Konings en Maarten Sleegers, Magma van Luca Meisters en Schaamhaar van Wibout Warnaar. 

De winnaar

Als winnaar koos het Limburgse filmpubliek voor Magma van Luca Meisters. In de film is Esra overweldigd door haar vaders plotselinge handicap. Ze wordt als negenjarige verstrikt in een web van leugens.

In een eerste reactie laat de regisseur Luca Meisters weten:

"Totaal niet verwacht, wat leuk! Echt zo'n verrassing dit! Heel veel dank aan alle mensen die gestemd hebben, ik vind het heel fijn en bijzonder dat de film is binnengekomen bij het publiek. Bedankt!" 

De maker krijgt van CineSud een Award én een cash geldprijs van €1.500. 

De Avond van de Limburgse Korte Film keert volgend jaar september weer terug in de Limburgse filmtheaters. Makers kunnen hun projecten vanaf maart 2024 insturen voor selectie.