Magma wint hoofdprijs op Cinekid

De korte film Magma van Luca Meisters heeft de prijs voor Beste Korte Film gewonnen op het prestigieuze Cinekid festival. Cinekid is een van de grootse kinder- en familiefilmfestivals ter wereld.

Magma

Magma is een korte film van Luca Meisters, na haar debuutfilm Elf en Nova. Ook deze films deden het al goed op festivals, met onder meer selecties voor Palm Springs Shortfest, International Short Film Festival Oberhausen en Tampere International Film Festival. Luca studeerde af aan de Toneelacademie Maastricht en maakte haar afstudeerfilm Elf in samenwerking met CineSud. Ook bij de films Nova en Magma speelde CineSud een (bescheiden) rol, omdat de films deels in de provincie werden gedraaid. Magma was eerder onder meer al te zien tijdens de Berlinale, het Nederlands Film Festival en Busan International Short Film Festival. Onlangs nog won de film De Avond van de Limburgse Korte Film.

In Magma volgen we het leven van de negenjarige Esra. Nadat Esra’s vader invalide geworden is, zijn ze verhuisd. Op haar nieuwe school probeert Esra haar draai te vinden. Wanneer er een leugen uit haar mond ontsnapt, drukt die zwaarder op haar dan de bedoeling was.