Nils Hanssen geselecteerd voor International Pitching Forum

Nils Hanssen via CineSud naar het Screen Talent Europe Pitching Forum in Noorwegen.

Nils Hanssen is gekozen als de Nederlandse deelnemer voor het internationale Pitch Forum tijdens het Norwegian Short Film Festival. Het Pitch Forum is een samenwerkingsproject binnen Screen Talent Europe, waar CineSud de Nederlandse gatekeeper voor is. Dit jaar vindt het Pitching Forum weer on-site plaats tijdens The Norwegian Short Film Festival.

Pitch Forum

Het Screen Talent Europe Pitch Forum is een samenwerking tussen partners binnen het Screen Talent Europe-netwerk, dat talent hubs en emerging filmmakers uit heel Europa met elkaar verbindt, en vindt plaats tijdens The Norwegian Short Film Festival in Grimstad. CineSud is Nederlandse partner in Screen Talent Europe en gatekeeper voor dit project. Deelnemers maken kans op €4.000 voor een nieuw kortfilmproject, en krijgen bovendien toegang tot industry- en netwerk-activiteiten van het festival, allemaal op kosten van CineSud en het Screen Talent Europe-netwerk. Het industry programma omvat onder meer trainingen, masterclasses en een receptie met aanwezige Screen Talent Europe partners en filmtalenten uit heel Europa.

Uit bijna 80 inzendingen zijn 11 deelnemers geselecteerd uit 6 landen, waaronder Zweden, Duitsland, Schotland, Zweden, Noorwegen en Nederland. CineSud zal één Nederlandse deelnemer afvaardigen naar de pitch: Nils Hanssen met het fictie-project The Right Note oftewel, De Juiste Noot. Nils zal het project presenteren tijdens het Pitch Forum aan een jury en publiek. Zijn film gaat over een klungelige triangel-speler die de uitzonderlijke kans krijgt om gedirigeerd te worden door de grootste dirigent ter wereld. Alleen: het concert valt op vrijdag de dertiende.