Nominaties Avond van de Limburgse Korte Film 2023 bekend

Welke van deze zes Limburgse pareltjes wint dit jaar de publieksprijs van €1.500?

Voor het derde jaar op rij presenteert CineSud De Avond van de Limburgse Korte Film. In zes Limburgse filmtheaters kun je op dinsdag 26 september om 20.00 uur kijken naar een selectie van zes recente korte films van Limburgs filmtalent. De favoriet van het publiek wint €1.500, beschikbaar gesteld door CineSud.

De Avond van de Limburgse Korte Film 

Om weer structureel aandacht te schenken aan de korte pareltjes uit de eigen provincie, slaan CineSud en Limburgse filmhuizen de handen ineen met De Avond van de Limburgse Korte Film. Voor het derde jaar op rij kun je op hetzelfde moment in zes Limburgse filmtheaters terecht om te genieten van korte pareltjes van eigen bodem. Dit jaar vindt de avond plaats op dinsdag 26 september om 20:00 uur. De deelnemende theaters dit jaar zijn Lumière Cinema Maastricht, Filmhuis De Spiegel Heerlen, HuB.Kerkrade, Filmhuis ZICHT Sittard, ECI Cultuurfabriek Roermond en Filmtheater De Nieuwe Scene Venlo.

In elk theater is een van de filmmakers aanwezig en alle films worden digitaal ingeleid door de regisseurs. In elke stad kiest het Limburgse publiek haar favoriet. De overall favoriet wint de prijs van het Limburgse filmpubliek bestaande uit een cash geldprijs van €1.500, beschikbaar gesteld door CineSud. 

Winnaars van voorgaande edities waren Convoi Exceptionnel (Genio de Groot) en What Killed Timmy Benson (Nick Cremers).

Geselecteerde films

De geselecteerde films voor De Avond van de Limburgse Korte Film 2023 zijn:

In Amy & May van Catherina Iosifidis wordt de vriendschap tussen twee beste vriendinnen op de proef gesteld. Goudhaan van Sem Dingemans is een meeslepend drama over de verwachtingen tussen een zoon en zijn vader.

Laat je ook meevoeren door het experimentele Stripped Down van Nathalie Roux, waar een vrouw klaar is met aanpassen en besluit afscheid te nemen van wie ze was om te worden wie ze wil zijn. In Jagers van Karel Konings en Maarten Sleegers staat het intrigerend verhaal van een groep pedojagers centraal.

Magma van Luca Meisters is een coming-of-age verhaal over de negenjarige Esra, terwijl Schaamhaar van Wibout Warnaar je op een komische wijze laat nadenken over een kalende man. 

Mis deze bijzondere selectie van korte films niet en laat je meevoeren in hun diverse en boeiende verhalen! 

Meer info over het programma & tickets