Remy van Heugten maakt serie over Marco van Basten

Opnamen moeten volgend jaar van start gaan.

Regisseur Remy van Heugten werkt aan een serie over voetballer Marco van Basten, zo meldt De Limburger. De serie, geproduceerd door Hollands Licht voor Videoland, moet in 2025 te zien zijn via de streamer.

Marco van Basten

Marco van Basten is een van Nederlands bekendste voetballers. Hij speelde onder meer voor Ajax en AC Milan. Met het Nederlands elftal won hij het EK van 1988, en scoorde hij een fenomenaal doelpunt. In 2019 verscheen de biografie Basta, welke momenteel tot een zevendelige serie wordt bewerkt door Van Heugten.

Geweldig

Tegenover De Limburger laat Van Heugten weten blij te zijn dat hij deze serie mag gaan maken. "Toen Marco van Basten met Oranje het EK van 1988 won, was ik twaalf. Daardoor werd hij voor mij een soort van god. Dat ik nu een serie over hem mag maken, vind ik geweldig."

Hoewel voetbal natuurlijk een belangrijke rol zal spelen in de serie, wordt het geen voetbalserie. "Marco van Basten heeft een heel mooie reis als mens gemaakt. Als je alleen al kijkt naar zijn omgang met de pers. Het verschil tussen vroeger en nu. Dan lijkt hij echt een bevrijd persoon te zijn geworden."

Basta moet in 2025 te zien zijn op Videoland. De opnamen starten volgend jaar.