Tweede residentie REwriteIT tijdens het Nederlands Film Festival

ScriptLab voor eerste of tweede speelfilms van Nederlandse en Vlaamse makers.

Na de succesvolle kick-off residentie van REwriteIT tijdens Filmfestival Oostende in januari, slaat CineSud voor de tweede, afsluitende residentie-week van het Lab de handen ineen met het Nederlands Film Festival. Van 22 tot en met 26 september verblijven de vier deelnemers in hartje Utrecht.

REwriteIT 2023

REwriteIT: Feature ScriptLab is een 11 maanden durend ontwikkelprogramma voor scenaristen die werken aan hun eerste of tweede speelfilm. Het startpunt van REwriteIT zijn (mini)treatments en gedurende het Lab wordt toegewerkt naar een eerste of tweede versie van een compleet scenario. Na de eerste residentie die plaatsvond tijdens het Filmfestival Oostende in België werd met elke deelnemer een persoonlijk ontwikkelplan bepaald. Daarna vonden er online coaching-sessies plaats met de coaches. Nu is het tijd voor de tweede residentie. De tweede meerdaagse residentie met Writers Rooms, masterclasses, improvisatie-sessies met acteurs en coaching-sessies vindt plaats tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht (Nederland).

Tweede residentie 

Naast de activiteiten in het kader van het Lab, profiteren de deelnemers ook van activiteiten van het festival zelf en de Holland Film Meeting (HFM). HFM is het internationale industry-programma van het Nederlands Film Festival dat gericht is op de promotie en ontwikkeling van Nederlandse audiovisuele projecten en professionals. De deelnemers van REwriteIT bezoeken onder meer speeddates, panels, talks en premières. Ook is er een speciale netwerksessie gepland met componisten i.s.m. Buma Music in Motion.